fbpx

Poetik i svestrani umetnik – Katarina Antonijević

Čaršija: Otkad se baviš pisanjem i šta je to što te pokreće?

Katarina: Pisanjem se bavim od svoje osme godine. Osim knjizevnosti, veliku znatizelju u meni budi sklonost ka fotografiji, plesu, muzici, jezicima, vizuelnoj umetnosti. Pocelo je, slobodno mogu reci, potpuno prirodno. Kao kada dete osvesti potrebu za igrom.

Čaršija: Kada si prepoznala da je pisanje deo tebe?

Katarina: Uhh…neko bi možda rekao da je to nemoguće, ali dosta rano sam prepoznala to kod sebe. Uvek su me privlačile tajne sveta mašte. Ako si maksimalno iskren prema sebi, i ako verujes u sebe i svoje darove i snove, ništa nije nemoguće. Samo je potrebno da veruješ.

Čaršija: Šta čitaš u slobodno vreme? Šta se može videti na tvojoj polici?

Katarina: Još kao mala, čitala sam neke dečje knjige, da bi danas to preraslo u “ozbiljnu” beletristiku. Šalu na stranu, uvek sam volela da saznajem nešto o životu, posredstvom raznih vidova umetnosti. Odatle potiče i moja ljubav prema umetnosti uopšte, pre svega, prema pisanoj reči.

Katarina Antonijevic

Čaršija: Kako ti sebe vidiš kao umetnika?

Katarina: Sebe smatram svestranom umetnicom ali, prevashodno, glas dajem “umetnosti pisane reči”.

Čaršija: Jako si mlada, a već imaš pregršt pisanih reči, što se može videti i u tvojoj knjizi…

Katarina: Pa, hvala =) Mmm…da… pre 2 godine, tačnije 2016. godine, u avgustu mesecu, izdala sam knjigu, koja nosi naslov “Budi svoja”, tako da je to dodatni motiv da se za umetnost pisane reči još više zalažem, ali i da je žvim.

Čaršija: Šta te inspiriše da misao preraste u pisanu reč?

Katarina: Inspiraciju za stvaranje crpem iz svakodnevnog zivota. Jednostavno, mene svaki trenutak inspiriše.

Čaršija: Ti si po struci profesor razredne nastave… a kako sebe vidiš u nekoj budućnosti?

Katarina: U narednom periodu, sebe vidim kao mladu, uspešnu, zdravu i talentovanu devojku koja svakim danom živi svoje snove i neprestano se usavršava i napreduje.

Čaršija: Kao mladi umetnik, koja je tvoja poruka mlađim generacijama?

Katarina: Pre svega, sve život nas uči i ujedno zahteva od nas da odgovorimo na svaki izazov. Umetnost je ta koja u sebi krije odgovore na mnoga životna pitanja. Pruža mogućnost svestrane analize izazova pred kojima nas život svakodnevno stavlja, kao i nas u njima. Takođe, on nam otvara prostor za svakodnevna preispitivanja i dubinska promišljanja o suštini života, smislu, zahvalnosti i davanju. Umetnost je naš večni saputnik na putu samospoznaje, zato, živite umetnost!

Slične vesti