fbpx

Počinju 38. Borini pozorišni dani

Tradicionalna kulturna manifestacija u Vranju ,,Borini pozorišni dani” će se održati i ove godine u periodu od 21. do 26. oktobra 2018. godine.

Ovogodišnji ,,Borini pozorišni dani” i to 38. po redu, pod sloganom ,,Pozorištem do pozorišta” je namera organizatora da se utiče na ubrzanje izgradnje, tj. renoviranje zgrade pozorišta koje je pre sedam godina izgorelo u požaru. Vranje je grad sa istorijom, tradicijom i kulturom, te se ovim samo ukazuje da smo željni kulture u punoj snazi.

38. ,,Borine pozorišne dane” će krasiti glavni program, kojim je obuhvaćeno 6 predstava, od kojih su 4 u produkciji teatara iz Zajednice profesionalnih pozorišta Srbije.

Festival će otvoriti vranjski ansambl koji će premijerno izvesti predstavu “Božji ljudi”, rađenu po knjizi vranjskog književnika Borisava Stankovića.

Na “daskama koje život znače”, drugog dana festivala predstaviće se kruševačko pozorište i ,,Art tema Beograd” sa predstavom ,,I svaki put kao da je prvi”. Sutradan 23. oktobra, na repertoaru će se naći ,,NORD OST” (Severoistok), komad nastao po istinitim svedočenjima preživelih u talačkoj krizi u Moskvi 2002. godine, koji su priredili “Bitef teatar” i “Beoart”. Četvrti dan rezervisan je za predstavu “Maslačak i retard” u izvedbi “Puls teatra” iz Lazarevca, a tokom dana biće odigrane i dve predstave za decu “Pan teatra”.

Pozorišna publika će u četvrtak 25. oktobra biti u prilici da pogleda predstavu reditelja Nebojše Bradića “Banović Strahinja”, u kojoj igraju glumci Narodnog pozorišta iz Prištine i šabačkog pozorišta. “Kako održati fikus” naziv je predstave Narodnog pozorišta iz Užica koja je na programu poslednjeg dana festivala.

U sklopu pratećeg programa biće postavljena izložba Muzeja pozorišne umetnosti koja će trajati tokom svih dana “Borinih pozorišnih dana”, dok je predstavljanje knjige “Pozorišni diler”, autora Saše Milosavljevića rezervisano za drugi dan festivala.

Cena pojedinačne karte prodavaće se po ceni od 500 dinara, a komplet ulaznica za ceo festival staje 2.000 dinara.

Predstave će se igrati u sali Doma vojske u Vranju.

Slične vesti