fbpx

Počelo glasanje za takmičenje Srbija u ritmu Evrope: Podržite naše Vranjanke

Počelo je glasanje za učesnike najvećeg dečjeg muzičkog takmičenja ,,Srbija u ritmu Evrope”, koje će biti održano 22. juna u Vrnjačkoj Banji.

Tim iz Vranja čine devet devojaka, tri pevačice Mila Nikolić, Emilija Mišić i Sofija Stanković i srednjoškolke okupljene u šestočlanu plesnu grupu Lollipop u sastavu: Teodora Bogdanović, Jovana Jovanović, Aleksandra Đorđević, Marija Sotirović, Jana Stošić i Irina Irić.

Pobednik će biti odabran kombinacijom glasova stručnog žirija i gledaoca koji glasaju putem SMS-a, a finale manifestacije biće održano 22. juna u 12 časova u Hali sportova ,,Vlade Divac” u Vrnjačkoj Banji.

Emilija, Sofija i Mila (Foto privatna arhiva)

Propozicije predviđaju da se učesnici predstave na jednom od jezika zemalja čije ambasade podržavaju ovo takmičenje, te su u skladu sa tim Vranjanke dobile Tursku kao zemlju koju će predstavljati.

Mila Nikolić, maturantkinja Gimnazije ,,Bora Stanković”, koja je sa Emilijom Mišić prvi put prošle godine učestvovala na ovom takmičenju, kaže da „pripreme teku sve bolje i bolje“.

„Sada imamo finalne probe, ali se trudimo da vežbamo što više do dana takmičenja. Pesma koju pevamo je na engleskom ali je sa dosta turskih elemenata. Nastupamo sa šest devojaka iz grupe Lollipop koje se takođe trude i vežbaju“, kaže Mila u izjavi za Čaršiju.

Plesna grupa Lollipop

Ovom prilikom pozvala je sve da reklamiraju i prate njihovu stranicu na instagramu srbijauritmuevrope_vranje.

„Nastupamo pod rednim brojem osam. Glasanje je otvoreno od 12. juna i svi koji žele da nas podrže mogu da glasaju za nas tako što će da pošalju  pesma 08 (sa razmakom) na broj 1557“, kaže Mila.

Sa jednog broja može da se glasa neograničen broj puta, a grad pobednik biće domaćin takmičenja sledeće godine.

Predstavnici 24 grada Srbije predstavljaće 24 evropske zemlje i pevaće pesme na jeziku zemlje koju predstavljaju.

Foto privatna arhiva

Ovogodišnji domaćin festivala je Vrnjačka Banja, koja je prošle godine pobedila na takmičenju u Nišu.

Glavna nagrada je plaćeni put pobednicima u zemlju koju predstavljaju.

Finale manifestacije 22. juna u 12 časova prenosiće TV Prva.

Manifestacija „Srbija u ritmu Evrope” održava se od 2008. godine i namenjena je deci u osnovnim i srednjim školama i osmišljena u skladu sa Evropskom poveljom o učešću mladih u životu na opštinskom i regionalnom nivou, Belom knjigom EU o mladima, Nacionalnom strategijom za mlade Republike Srbije i Akcionim planom politike za mlade u Vojvodini.

Cilj manifestacije je podsticanje, razvijanje, prepoznavanje i očuvanje mladih talenata u Srbiji, promocija interkulturalnosti, tolerancije, ravnopravnosti polova, poštovanje ljudskih prava, različitosti, saradnje i doživotnog učenja, dok se u okviru programa manifestacije organizuju besplatne edukacije za decu koja su sastavni deo takmičenja.

J.R.

Slične vesti