fbpx

Počelo 34. Vlasinsko leto, u petak koncert Marije Šerifović

U Surdulici je u četvrtak počela 34. kulturno-turistička manifestacija Vlasinsko leto, koja će trajati do 14. jula, kako u Surdulici, tako i na Vlasini.

Manifestacija je počela tradicionalno u porti crkve Svetog Đorđa, koncertom duhovne muzike i nastupom etno grupe „Vrelo“, a onda su na bini u centru grada nastupili trubači, pobednici prošlogodišnjeg Vlasinskog leta.

U petak će biti otvorena prodajna izložba slika, promocije različitih proizvoda, a u 19.30 časova počeće izložba oldtajmera, dok je sat vremena kasnije predviđeno veče folklora.

Vlasinsko leto 2019 (Foto Čaršija)

Centralni događaj ove manifestacije je, bez sumnje, koncert Marije Šerifović, koja će na gradskom trgu nastupiti u petak od 22 časa.

Narednog dana, u Surdulici nakon „trubačke budilice“, na Vlasini će biti održano tradicionalno takmičenje u pripremi riblje čorbe „Vlasinski kotlić“, kao i promocija knjige „Dnevni leptiri Vlasine“ koja će biti održana na Vlasina Ridu.

U subotu uveče sledi prvi takmičarski deo, kada će se nadmetati pionirski i omladinski orkestri, dok će u muzičkom delu programa na bini u centru grada, nastupiti pevač narodne muzike Miroslav Ilić od 22 časa.

U nedelju će na Vlasinskom jezeru biti održano takmičenje u ribolovu „Vlasinska udica“, dok će veče biti rezervisano za takmičenje seniora i proglašenje pobednika koji će se u Guči nadmetati za najbolji trubački orkestar Srbije.

Organizatori „Vlasinskog leta“ su Opština Surdulica, Kulturni centar (SKC) i Turistička organizacija.

J.R.

Slične vesti