fbpx

Pisac, stand up komičar, humanitarac i … – Dušan Mihajlović

,,Kad god pokušavam da vizuelizujem raj uvek zamišljam svoje rodno mesto”.

Čaršija: Ti si mladi pisac. Kako je sve to krenulo? Otkada pišeš?

Dušan: Pišem još od srednje škole. Život u mojoj rodnoj Poljanici je bio idiličan. Nismo se kao deca susretali sa problemima, tako da je prelazak u srednju školu i odlazak u grad  bio veliki šok pošto nisam znao kako da se suočim sa problemima. Sasvim slučajno sam na času srpskog na pismenoj vežbi, pišući neku slobodnu temu otkrio svoje razmišljanje i od tada sam počeo da praktikujem pisanje kao kanalisanje svojih misli. Možda zvuči  kao fraza ali pisanjem definišem misli kojih često nisam svestan.

Čaršija: Osim što pišeš, čime se još baviš?

Dušan: Radim u obezbeđenju i to mi ,,garantuje” egzistenciju, pored toga pišem za portal muzickidzep.com, takođe vodim i umetnički klub RKETE u okviru kojeg nastupaju književni, likovni i muzički umetnici kao i stand up komičari. Što se tiče stand up-a pokušavam da proširim nastup na bar 45 minuta.

Dusan Mihajlovic

Čaršija: Kakvi su ti planovi po pitanju svih ovih aktivnosti kojima se baviš?

Dušan: Sa klubom imam ideju da nastavim sa humanitarnim nastupima. Postoji mogućnost organizovanja sedmodnevnog festivala na inicijativu jedne kulturne agencije. Što se tiče mene kao pojedinca, planiram da završim davno započeti album u kojem kombinujem muziku i poeziju, a stand up nastup proširujem kao što sam već rekao.

Čaršija: Šta voliš da čitaš? Za koji žanr se najčešće opredeljuješ?

Dušan: Trenutno čitam ,,Problem Spinoza”  Irvina Jaloma. Ljubitelj sam psiholoških kao i krimi romana i s tim u vezi se naslućuje da volim Šerloka Holmsa, doduše samo u originalu, tako da se mogu pohvaliti da posedujem celokupan opus Artura Konana Dojla. Volim i nesrećnog Stiga Lasana čija je trilogija Milenijum nešto najbolje što je napisano u ovom veku.

Čaršija: Šta je to što tebe inspiriše da se latiš papira i olovke?

Dušan: Hm…Svakodnevni život koji je sam po sebi borba. Male sudbine su jako inspirativne kao i odnos današnjeg mene sa onim bezbrižnim dečkom kakav sam bio. Moja rodna Poljanica često se javlja kao motiv. Jedna zanimljivost na tu temu je da kad god pokušavam da vizuelizujem raj uvek zamišljam svoje rodno mesto.

Čaršija: Neko si ko je aktivan na više polja umetnosti i stvaralaštva, koja je tvoja poruka mlađim generacijama?

Dušan: Kao nikada do sada sve nam je dostupno. Razvoj tehnologije i internet nam je omogućio da nam sve bude na dohvat ruke, a mi smo i pored toga lenji da istražujemo. Još uvek čitamo i slušamo ono što nam nameće društvo i politika… Tako da bi moja poruka bila, istražite svoj ukus i razmišljajte svojom glavom.

Slične vesti