Volim da spremam pirinač, pa se često nalazi na mojoj trpezi. Sprema se brzo i lako, lepo ide uz meso, ribu i povrće. Pirinač (100gr) ima 130 kalorija, dosta vitamina D, B i minerala Ca, Mg, Fe, F, K. Pozitivna stvar kod pirinča je i to što organizam vrlo brzo snabdeva energijom.
Potrebni sastojci:
– 400 gr pilećeg belog mesa;
– 200 gr šampinjona,
– 200 ml pavlake za kuvanje,
– 1 crni luk,
– 50 gr maslaca,
– 200 gr pirinča,
– šećer, so, origano, biber, vegeta.
Priprema:
- Staviti pirinač da se kuva u razmeri 1:2 (200gr pirinča sa 400ml vode)
- Propržiti luk na maslacu, pa ga posoliti šećerom (kako bi se karamelizovao)
- Dodati sitno iseckane šampinjone, so i origano.
- Piletinu iseckati na krupnije kockice i dodati joj malo bibera.
- Kada se šampinjoni sa lukom uprže, ubaciti piletinu i malo vode.
- Kada se sve izdinsta, voda ispari, dodati pavlaku i jos malo dinstati.
- Servirati kao na slici.
Uz ovo jelo preporučila bih da popijete čašu belog vina.
I.S.