Pirinač sa piletinom u sosu od šampinjona

Volim da spremam pirinač, pa se često nalazi na mojoj trpezi. Sprema se brzo i lako, lepo ide uz meso, ribu i povrće. Pirinač (100gr) ima 130 kalorija, dosta vitamina D, B i minerala Ca, Mg, Fe, F, K. Pozitivna stvar kod pirinča je i to što organizam vrlo brzo snabdeva energijom.

Potrebni sastojci:
– 400 gr pilećeg belog mesa;
– 200 gr šampinjona,
– 200 ml pavlake za kuvanje,
– 1 crni luk,
– 50 gr maslaca,
– 200 gr pirinča,
– šećer, so, origano, biber, vegeta.

 

Priprema:

  1. Staviti pirinač da se kuva u razmeri 1:2 (200gr pirinča sa 400ml vode)
  2. Propržiti luk na maslacu, pa ga posoliti šećerom (kako bi se karamelizovao)
  3. Dodati sitno iseckane šampinjone, so i origano.
  4. Piletinu iseckati na krupnije kockice i dodati joj malo bibera.
  5. Kada se šampinjoni sa lukom uprže, ubaciti piletinu i malo vode.
  6. Kada se sve izdinsta, voda ispari, dodati pavlaku i jos malo dinstati.
  7. Servirati kao na slici.

Uz ovo jelo preporučila bih da popijete čašu belog vina.

I.S.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.