SASTOJCI:
- ½ kg mladih krompirića
- 2 srednja crna luka
- 200 g šampinjona
- 2 šargarepe
- 1 čili papričica
- 30 g putera
- 375 ml crnog vina
- 300 ml paradajz sosa
- 70 g mocarele
- 100 ml mleka
- 1 kašika seckanog peršuna
- 1 lovorov list
NAČIN PRIPREME:
- Krompiriće operate I ostavite u ljusci. Šargarepu i crni luk iseckajte na kolutiće, a šampinjone na listiće, pa ih propržite na puteru oko deset minuta.
- Onda dodajte krompiriće I peršun, pa pržite još pet minuta. Posolite i pobiberite. Dodajte vino, paradajz sos, mleko, lovorov list i promešajte. Stavite na jaku vatru dok ne proključa, pa smanjite temperature i poklopite.
- Ostavite da se krčka oko sat vremena uz povremeno mešanje. Jelo prebacite u vatrostalnu činiju, pospite sitno redanom mocaelom i sitno iseckonom čili papričicom, pa staviti u rerun zagrejanu na 180 stepeni da se zapeče oko 20 minuta.
Autor: Anastasija Ristić