fbpx

PIJANI KROMPIRIĆI SA ŠAMPINJONIMA I MOCARELOM

SASTOJCI:

  • ½ kg mladih krompirića
  • 2 srednja crna luka
  • 200 g šampinjona
  • 2 šargarepe
  • 1 čili papričica
  • 30 g putera
  • 375 ml crnog vina
  • 300 ml paradajz sosa
  • 70 g mocarele
  • 100 ml mleka
  • 1 kašika seckanog peršuna
  • 1 lovorov list 

NAČIN PRIPREME:

  1. Krompiriće operate I ostavite u ljusci. Šargarepu i crni luk iseckajte na kolutiće, a šampinjone na listiće, pa ih propržite na puteru oko deset minuta.
  2. Onda dodajte krompiriće I peršun, pa pržite još pet minuta. Posolite i pobiberite. Dodajte vino,  paradajz sos, mleko, lovorov list i promešajte. Stavite na jaku vatru dok ne proključa, pa smanjite temperature i poklopite.
  3.  Ostavite da se krčka oko sat vremena uz povremeno mešanje. Jelo prebacite u vatrostalnu činiju, pospite sitno redanom mocaelom i sitno iseckonom čili papričicom, pa staviti u rerun zagrejanu na 180 stepeni da se zapeče oko 20 minuta.

Autor: Anastasija Ristić

Slične vesti