fbpx

,,PETA ŠKOLA“ U FINALNOM KOLU TAKMIČENjA „ BITKA ZA ZNANjE“

Ekipa Osnovne škole „Svetozar Marković“ koju čine Mateja Janjić, Petar Savić, Ivan Veličković i njihov mentor nastavnik informatike Saša Ristić, po drugi put su finalisti takmičenja u robotici „Bitka za znanje“ koje će se održati krajem aprila 2019. u Beogradu.

Bitka za znanje je program koji je ,,Fond B92“ pokrenuo januara 2017. godine, sa idejom da se u sve osnovne i srednje škole uvedu nove tehnologije kao obrazovni alati.

Značaj digitalnog opismenjavanja i upoznavanja sa novim načinom učenja, primene znanja i novim trendovima u obrazovanju koji predstavljaju osnov buduće konkurentnosti na tržištu rada prepoznat je i od strane Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave i Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacije.

Da se u školi „Svetozar Marković“ neguju digitalne kompetencije nastavnika i đaka i da težimo ka modernom obrazovanju dokaz je to, što je škola uključena u pilot projekat „2000 digitalnih učionica“ i nalazi se na listi 500 škola koje će u školskoj 2019/20. nastavu izvoditi u digitalnim kabinetima. U školi se koristi i plava platforma esDnevnik-a.

Slične vesti