Volim zeleno, a Vi? Pripremite zdrav doručak za one koje volite. Avokado je bogat ,,dobrim mastima” (mononezasićene masne kiseline), vitaminima i mineralima, pre svega E, K , Ca, Mg i kompleksom B vitamina.
Kada kupujete avokado treba obratiti pažnju da ne bude nezreo (tvrd), niti previše mekan jer to znači da je prezreo. Što se tiče čišćenja avokada, najpre uzdužno treba nožem zarezati plod do semenke i razdvojiti na dva dela, potom odvojiti semnku, pa kašičicom izvaditi meso avokada.
Potrebni sastojci za pripremu paštete:
– 1 avokado,
– 1-2 čena belog luka,
– ½ limuna,
– 1 kašičica maslinovog ulja,
– ½ vezice peršuna,
– so, biber po ukusu.
Priprema:
Očistiti avokado, pa od mesnatog dela napraviti pire. Zatim nacediti pola limuna i dodati kašičicu maslinovog ulja. Beli luk iseckati što sitnije i dodati u paštetu. Ostalo je još začiniti po ukusu, malo peršuna, soli i bibera.
Dvopek namazati paštetom od avokada i posoliti sitnim sirom.
I.S.