fbpx

Pandice se plasirale na državno finale Sportskih igara mladih

Odbojkašice kluba Panda iz Vranja, pobedile su na regionalnom nivou takmičenja „Sportske igre mladih“, koje je održano u sredu 29. maja u Surdulici, i time izborile plasman na državno finale koje će biti održano tokom jula u Beogradu.

„Pandice su se plasirale na državno prvenstvo, treću godinu zaredom kao predstavnik Pčinjskog okruga“, kažu iz vranjskog kluba.

Pobednici državnog finala, po kategorijama obezbediće sebi mesto na Međunarodnom finalu Sportskih igara mladih u avgustu u Splitu.

Najuspešniji finalisti SIM Srbije će kroz igru i druženje odmeriti sportsku spretnost u svih 10 sportova sa svojim vršnjacima iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske, i to u malom fudbalu, odbojci na pesku, uličnom basketu, rukometu, odbojci, igri između dve vatre, stonom tenisu, tenisu, atletici i šahu.

„Sportske igre mladih najveća su sportska manifestacija za decu i omladinu na ovim prostorima, čiji je osnovni cilj promocija zdravog načina života i prijateljstva. Kroz druženje i sport, promovišemo način života čiji su osnovni postulati razumevanje, prijateljstvo, poštovanje različitosti, solidarnost i fair-play, kao najdelotvornija alternativa svim negativnim uticajima današnjice“, kažu organizatori.

Organizator događaja je Savez za školski sport, a partneri SIM Srbija su Koka-kola, Dunav osiguranje, MTS, Banka Poštanska štedionica, EPS, Lino, NIS, Hotel Falkensteiner, Ada Ciganlija, kao i medijski partneri RTS, Arena Sport, Sport Klub, N1, Blic.

Ove godine Sportske igre mladih u Srbiji slave šesti rođendan, u Hrvatskoj 23. a u Bosni i Hercegovini devet godina postojanja.

J.R.

Slične vesti