fbpx

Osam republičkih nagrada vranjskim gimnazijalcima na Književnoj olimpijadi

Učenici Gimnazije ,,Bora Stanković” u Vranju, osvojili su osam nagrada na Književnoj olimpijadi, održanoj u Sremskim Karlovcima, osvojivši dva prva, tri druga, i tri treća mesta.

Prvo mesto osvojile su učenice trećeg razreda Anastasija Janjić sa mentorkom Vesnom Arsić i Teodora  Stojković, sa profesorkom Jelenom Cvetković.

Drugoplasirana je učenica prvog razreda Marta Stojanović, sa profesorkom Tanjom Rusimović, kao i učenice trećeg razreda Tea Strize i Jelena Antić sa njihovom mentorkom Jelenom Cvetković.

Treće mesto pripalo je Nataliji Dimitrov, učenici prvog razreda IT odeljenja, njena mentorka je profesorka Tanja Rusimović, i učenicama trećeg razreda Jovani Stojević i Milici Stanković sa profesorkom Jelenom Cvetković.

 

,,Bilo je jako lepo, prijatno i uspešno nedeljno popodne u Sremskim Karlovcima za učenike i profesore. Ponosna sam na svoje učenike koje su postignutim uspehom i ove godine dokazale da su istrajnost i posvećenost u radu uvek isplativi. Svaka nagrada prija, i predstavlja najbolju motivaciju za dalji rad, ali i obavezuje da budemo bolji”, rekla je profesorka Jelena Cvetković.

Direktorka škole Suzana Mišić Stanković, kaže da su ,,gimnazijalci na ovom Republičkom takmičenju postigli ogroman uspeh u kategoriji svih gimnazija i učenika srednjih škola”.

,,Godinama unazad, naši učenici beleže sjajne uspehe na ovom takmičenju, ali ove godine postigli su najveći uspeh do sada sa osvojenih osam republičkih mesta. Poređenja radi, prošle godine osvojili su šest. Učestvovala je sjajna ekipa profesora i učenika prvog, drugog i trećeg razreda”, kaže Mišić Stanković.

Ona dodaje da aktiv profesora srpskog jezika i književnosti u vranjskoj Gimnaziji godinama unazad beleži najveće raezultate.

,,Rad profesora je i te kako zapažen na nivou republike i svaka godina je sa posebnim rezultaima koji profesori ostvaruju u radu sa učenicima”, kaže Mišić Stanković.

Od deset učesnika, osam je osvojilo visoki plasman, dok su ostale dve učenice osvojile peto i šesto mesto.

 

J.R.

Slične vesti