fbpx

OŠ Branko Radičević najbolja na završnom ispitu

Osnovna škola „Branko Radičević” u Vranju, postigla je najbolje rezultate na završnom ispitu za osmake, pokazuju podaci Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

Na testu iz matematike prosečan broj bodova je 7,39, iz maternjeg jezika 8,45, dok je na kombinovanom testu prosečan broj bodova 9,00.

Najslabiji rezultat na završenoj maloj maturi postigla je OŠ „Dositej Obradović“.

Na testu iz matematike, prosečan broj poena je 5,99, iz maternjeg jezika 6,84, na kombinovanom testu 6,96.

Prema rečima prosvetnog savetnika Jovice Stevanovića, prigovora na krajnji rezultat male mature nije bilo.

„Sve je proteklo po uputstvima koje smo dobili od ministarstva. Na njihovo zadovoljstvo, rezultati su sada daleko realniji u odnosu na ranije godine kada je u pitanju Pčinjski okrug”, rekao je Stevanović u izjavi za Čaršiju.

Što se tiče seoskih škola, najbolji rezultat na završnom ispitu ostvarila je OŠ „Branislav Nušić” u Rataju. Prosečan broj bodova na testu iz matematike je 7,61, iz srpskog jezika 6,76, na kombinovanom testu 9,17.

Dok je najslabije rezultate postigla OŠ „Kralj Petar I Oslobodilac” u Korbevcu, prosečan broj poena na testu iz matematike je 5,38, iz maternjeg jezika 5,25, na kombinovanom testu 4,85.

U Pčinjskom okrugu ukupno je 2.212 učenika sa završenim osnovnim obrazovanjem, a završni ispit polagalo je 2.132 osnovaca, dok je oko 80 izostalo.

Prosečan broj poena iz matematike je 6,50 od maksimalnih 13, iz maternjeg jezika 7,25, a na kombinovanom testu 7,77 od ukupnih 14.

J.R.

Slične vesti