„Online“ pozorišni život od Vranja do Sombora

0

Spontano i bez ikakvog dogovora, nekoliko pozorišnih kuća u Srbiji i regionu, odlučilo da tokom vanrednog stanja publici ponudi snimke svojih predstava, putem YouTube kanala, želeći da ne uskrati mogućnost uživanja ljubitzeljima pozorišta i na ovaj način.

Među prvim su u ovoj akciji su u članovi vranjskog pozorišta „Bora Stanković“.

– Naš „online repertoar“ predstavljaće snimke pozorišnih predstava koje ćemo objaviti na našem  YouTube kanalu (https://youtube.com/channel/UCPi4rdgrVKhTFOwwKAKmhBA) u terminima u kojima se inače igraju predstave na našoj sceni u normalnim okolnostima. To su utorak i petak od 20 sati velika scena i nedelja u podne predstave za decu – kaže umetnički rukovodila Pozorišta „Bora Stanković“ Bojan Jovanović. 

U utorak je emitovana predstava, Paviljon br. 6 (A. P. Čehov, dramatizacija i režija Nebojša Dugalić), dok će u petak, 20. marta na online repertoaru biti predstava Ženski razgovori (D. Radović, režija N. Dugalić). 

– U toku je sastavljanje repertoara za naredne dane. Na njemu će se naći uglavnom predstave iz arhive, koje se više ne izvode, ali i predstave koje su još uvek na repertoaru, što je i slučaj sa Ženskim razgovorima. Sve predstave će nakon „premijernog“ emitovanja ostati dostupne gledaocima na našem YouTube kanalu – navodi Jovanović za naš list. 

On podseća da su slične projekte pokrenuli, ili će ovih dana to uraditi i Narodno pozorište Beograd, Atelje 212, Narodno Pozorište Sombor, Pozorište mladih Novi Sad, Pozorište Pinokio,Pozorište lutaka Niš.

Preuzeto od Danas

Prethodni tekstDo petka nove količine asepsola, Jumko šije zaštitna odela za radnike, Sanitarna i Tržišna inspekcija stalno na terenu
Sledeći tekstKo zarađuje na asepsolu i sredstvima za dezinfekciju?

Ostavite komentar

Molimo Vas da unesete komentar!
Ime