Uvek se pitamo šta da spremimo kada nam dolazi društvo. Želimo nešto ukusno i lepog izgleda, a da nam ne oduzima puno vremena. Savršen izbor jesu brusketi.
Baš kada se pripremamo da bacimo hleb koji je bajat (od juče), to ipak ne moramo jer ga možemo iskoristiti tako što ćemo pripremiti ovu ukusnu užinu. Jednostavni su za pripremu i ne zahtevaju puno vremena.
Potrebni sastojci:
– hleb (baget je moja preporuka),
– 150 ml kečapa,
– 150 gr kačkavalja (možete koristiti i sira ukoliko nemate kačkavalj u frižideru)
– 150 gr šunke/čajne/kulena
– 2 jaja,
– 200 ml mleka,
– origano i vegeta.
Priprema:
- Naseckate hleb na parčiće. U veličini iseckanog hleba naseckati i šunku i kačkavalj.
- Tepsiju obloziti papirom za pečenje.
- U činiji umutiti jaja i mleko, pa dodati malo vegete.
- Parčiće hleba potapati u smesu od mleka i jaja i ređati u tepsiju.
- Potom natopljene parčiće premazati kečapom, staviti šunku, nakon čega sledi kačkavalj i origano.
- Peći u zagrejanoj rerni dok ne porumene.
I.S.