fbpx

Olivera Jevtić i Kristijan Stošić na 3. Vranjskom polumaratonu u nedelju

Treći po redu Vranjski polumaraton održaće se u nedelju 30. juna.

Organizatori očekuju oko 300 takmičara gde će se pojaviti trenutno najelitniji srpski trkači na dužim stazama.

„Među njima su u ženskoj konkurenciji Olivera Jevtić, Teodora Simović i ostale, dok ćemo u muškoj konkurenciji videti Kristijana Stošića, Milana Rankovića, Miloša Dajevića i ostale. Od stranaca ima dosta trkača iz Makedonije a biće trkača iz Kenije, Crne Gore i Danske“, poručuju iz Atletskog kluba Vranjski maratonci.

Start trke je u 18 časova na šetalištu.

„Zajedno sa polumaratoncima trku će početi i učesnici trke zadovoljstva koja će ovog puta biti u kraćem formatu tako da će trkači trke zadovoljstva svoju trku trčati do kružnog toka kod Vodovoda i onda se vratiti istim putem na cilj“, kažu iz vranjskog kluba.

Pre početka ove manifestacije u 17.30 časova biće organizovana dečja trka gde će najmlađi učesnici trčati od starta trke do Trga Staniše Stošića.

Za trku zadovoljstva i dečju trku nisu potrebne prijave za učešće već je potrebno samo se pojaviti na start trke.

„Ovim putem se obaveštavaju građani da će za vreme trajanja trke biti obustavljen saobraćaj u periodu od 18 do 21 čas. Pozivaju se građani i vozači da budu tolerantni prema gostima i učesnicima trke. Saobraćajna policija će kada bude u mogućnosti naizmenično propuštati vozače kada nema trkača na stazi“, kažu organizatori.

Trasa : Šetalište od robne kuće – Ive Lole Ribara – Partizanska – Sime Pogačarevića – Kolubarska – Proleterskih brigada do ugla Francuske ulice pa nazad ulicom Proleterskih brigada – Trg Bratstva i jedinstva – Bulevar Avnoja – Radnička prema Motelu do ispred mosta pa nazad Radničkom – kod semafora skretanje desno do ulice Omladinskih brigada gde se u nju ulazi 50 metara i nazad istim putem do Radničke – Pariske komune- Nemanjina – Makedonska – Karađorđeva.

Uputstvo za takmičare:

Preuzimanje startnih paketa je u nedelju od 14h do 17.30h u prijavnom centru koji se nalazi na centralnom šetalištu (kod Robne kuće) odnsono na mestu gde je start trke.

U Vranju se posle 14h subotom ne plaća parking dok je nedeljom parking ceo dan besplatan

Na centralnom parkingu je obezbeđena muška i ženska svlačionica, odnosno šatori za presvlačenje.

Odmah pored centralnog parkinga je javni toalet koji će raditi do 21h i koji je besplatan za sve učesnike i goste maratona.

Obezbeđeno je čuvanje garderobe na centralnom parkingu. Prilikom ostavljanja garderobe morate pokazati vaš startni broj.

Učesnici polumaratonske trke trče dva kruga po 10,5 km a učesnici 10k trke trče jedan krug od 10,5km.

Učesnici štafetne trke trče jedan krug i za razliku od učesnika polumaratona i maratona imaju višekratne čipove koji se na kraju trke vraćaju volonterima na cilju. Svaka štafeta ima jedan višekratni čip koji menjaju dva člana štafetne trke. Trku startuje prvi član štafete dok druga izmena čeka svoju izmenu neposredno kod mesta START na obeleženoj zoni gde će biti sudija za štafete. Kada prvi član štafete završava svoj krug ide prema startnoj zoni pretrčavajući kroz traku za merenje vremena gde skida višekratni čip sa članka noge i daje ga drugom članu štafete koji stavlja čip i nastavlja da trči.

Staza je izmerena i ima zvanični AIMS sertifikat.

Na stazi će biti pet okrepnih stanica. Dve stanice su sa flaširanom vodom i voćem, a tri stanice sa vodom u čašama.

Fotografije sa trke će biti objavljene u nedelju na facebook profilu „Vranjski maratonci“.

Svaki učesnik na svoju odgovornost učestvuje u trci što je dužan na prijavnom listu i potpisati. Takmičari mlađi od 18 godina moraju imati pismenu saglasnost roditelja. Takmičari trče na vlastitu odgovornost.

Vremenski limit trke je tri sata.

Organizator može odstraniti trkača koji ne može nastaviti trku ili se nepropisno ponaša.

Proglašenje pobednika i najboljih po kategorijama je u 20.30h (ili kada se steknu uslovi kod kategorija) kod mesta START.

Za sve učesnike je obezbeđena večera nakon trke u donjoj vojnoj kasarni koja se nalazi na početku Ulice Proleterskih brigada. U okviru startnog paketa biće bon za večeru.

J.R.

Slične vesti