fbpx

Održana izložba pasa u Vranju

Deseta po redu Međunarodna izložba pasa svih rasa, održana je danas u gradskom parku u Vranju, koju tradicionalno poseti veliki broj Vranjanaca.
Izložbu je otvorio predsednik Skupštine Dejan Tričković, koji je rekao da je ,,izložba pasa jedna od najvažnijih manifestacija koja se organizuje u Vranju već deceniju zahvaljujući upornošću KD ,,Švrća”, na čelu sa Mićom Mladenovićem, uz nesebičnu pomoć članova društva i brojnih volontera”.
,,Briga o psima i uopšte o kućnim ljubimcima, kao i druženje sa njima, čini nas boljim i plemenitijim ljudima. Zato će grad Vranje uvek podržati popularizaciju kinologije”, rekao je Tričković.
Ove godine pored izlagača iz Srbije, na izložbi učestvuju kinolozi iz više od dvadeset zemalja Evrope, Izreala, Japana i sa Tajlanda.
U zvaničnoj konkurenciji, na izložbi je predstavljeno 336 pasa u preko 100 rasa, a za najbolje su obezbeđeni pehari i vredne nagrade.
Na tezgama, koje su postavljene u okviru izložbe, posetioci su mogli da kupe različitu opremu i hranu za kućne ljubimce.
J.R.

Slične vesti