fbpx

Odjeknula je i prva ,,Poetska mikrofonija”

Književno veče pod nazivom ,,Poetska mikrofonija”, odjeknula je u sredu iz Galerije Narodnog muzeja. U punoj sali Galerije pročitane su pesme, koje su prema članovima žirija zaslužile da budu pohvaljene i nagrađene.

Na konkurs je pristiglo 49 pesama od 28 autora, pohvaljeno je pet, a poveljom i poklon knjigom nagrađeno troje najboljih autora i radova.

– Prvo mesto pripalo je Stefani Cvetković za pesmu ,,Haron”.

– Drugo mesto osvojila je Ivana Anđelković i pesma ,,Agaetus byrjun“.

– Treće mesto ide Branislavu Stošiću i pesmi ,,Njoj“.

Kada su pohvale u pitanju, otišle su: Dušanu Mihajloviću i pesmi ,,Prepoznaješ li sebe rođena“, Lidiji Stošić za pesmu ,,Seta, Ljubomiru Trojanoviću i pesmi ,,Okvir”, Nebojši Stanojkoviću za pesmu ,,Sačekaj me” i Tamari Stamenković za pesmu ,,Oaza nakon pustinje”.

Od pristiglih pesama po izboru žirija koji čine Stevan Milošević – pesnik i veroučitelj, Marija Ristić – pisac, pesnik i bloger i Nemanja Stojković Bleki – pisac i pesnik, biće objavljen elektronski zbornik.

Redakcija Čaršije, koja se trudi da humanost istakne u prvom planu, a u saradnji i sa Grupom za bezbednost i humanost iz Vranja, pozvali su prisutne da u skladu sa svojim mogućnostima daju dobrovoljni prilog u novcu za lečenje male Helene Nastić iz Vranja. Tom prilikom na književnoj večeri, prikupljeno je 3.800,00 dinara koje će biti uplaćene na račun roditelja male Helene.

,,Hvala svima koji su došli na književno veče, hvala svim autorima koji su poslali radove, hvala svim medijima koji su pružili podršku ,,Čaršiji”,  hvala sponzorima i prijateljima konkursa i književne večeri, HVALA SVIMA KOJI SU DALI PRILOG ZA LEČENJE HELENE NASTIĆ….HVALA SVIMA!

Čaršija tim.

Slične vesti