fbpx

Odeljenju za patologiju doniran obdukcioni sto u vrednosti od 500.000 dinara

Odeljenje za patologiju Opšte bolnice ZC u Vranju dobilo je obdukcioni sto vrednu donaciju u iznosu od 500.000 dinara, izjavila je danas na konferenciji za medije direktorka ZC Ljiljana Antić.

Donator je, dodaje, Kompanija „Medicon Deč“, koja je, takođe vranjskom Zdravstvenom centru ustupila na korišćenje kombi „mercedes“ sa osam sedišta, a vrednost te donacije je 7.000 evra. Reč je o polovnom, ali dobro očuvanom vozilu koje će biti korišćeno za prevoz pacijenata na dijalizi iz Vranja i okolnih sela.

„Službi za patologiju doniran je i instrument za obdukciju u vrednosti od 200.000 dinara, koji smo dobili od našeg dobavljača Freseniusa“, kaže Antićeva.

Služba za patologiju, ističe, vrlo je važna služba za Zdravstveni centar.
Pored obdukcije koju rade, oni su vrlo važni za sve hirurške grane, kao i za Službu interne medicine jer rade patologiju svih materijala uzetih pri svakoj hirurškoj intervenciji, kao i materijala uzetih u toku endoskopskih pregleda, a to su pregledi gastroskopije i kolonoskopije. Od njihovih nalaza zavise životi mnogih pacijenata, to je jedna mala ali vredna ekipa i zbog toga želim da naglasim značaj ove službe“, rekla je Antićeva.

Foto: J. Ristić: Obdukcioni sto

Načelnica Službe za patologiju Milja Mitrović, dodala je da se „nabavkom ove opreme stiču uslovi za izvođenje kliničko-patoloških obdukcija u ovoj zdravstvenoj ustanovi“.

Odeljenje patologije bavi se i patohistološkom obradom i analizom svih biopsijskih i operativnih materijala uzetih u našoj ustanovi, a obavljamo usluge i za zdravstvene ustanove iz Kosovskog pomoravlja“, rekla je Mitrovićeva.

Služba za patologiju preseljena je u zgradu novog Hirurškog bloka 15. februara.

J.R.

Slične vesti