Od sutra onkološki online konzilijumi u Dnevnoj bolnici za hemioterapiju Zdravstvenog centra Vranje

0

Od srede će onkološki pacijenti Dnenvne bolnice za hemioterapiju u Vranju sve konsultacije i kontrole obavljati preko interneta, saopštili su iz Zdravstvenog centra Vranje.

Bez obzira na stanje izazvano izazvano koronavirusom onkološki pacijenti koji se leče u Dnevnoj bolnici redovno primaju terapiju – izjavila je direktorka Ljiljana Antić, za zvaničan sajt ZC Vranje.

Ljiljana Antić je dodala i da se ,,preduzimaju i poštuju sve mere kako bi i pacijenti i zdravstveni radnici ostali zaštićeni od zaraze virusom COVID-19”.

U saopštenju ZC se navodi, takođe, da se hemioterapija, konzilijumi, terapija bola kao i prijem novih pacijenata ,,obavljaju regularno i redovno” dok se kontrolni pregledi “kod pacijenata bez tegoba odlažu”.

U sredu će po prvi put biti organizovan “online” konzilijum, gde će putem linka biti ostvaren kontakt sa lekarima u Kliničkom centru Niš. Lekari iz Vranja će na ovaj način referisati o stanju pacijenata uz mogućnost video kontakta sa pacijentom putem interneta i nakon toga će se konzilijarno doneti odluka o lečenju svakog pacijenta ponaosob – izjavio je načelnik Dnevne bolnice za hemioterapiju Kosta Zdravković.

Konzilijumi gde je potreban pregled lekara iz Niša, kao i do sada, će se i dalje organizovati, dok će tamo gde nije potreban pregled “to ići online putem”.

Prethodni tekstProdužen rok za slanje radova na konkursu povodom Vaskrsa na temu ,,Hristos voskrese, radost donese”
Sledeći tekstSećate se eksperimenta Žutolimunski vulkan? Ako se to dopalo vašim mališanima, ovo će im se dopasti još više – Lava lampa

Ostavite komentar

Molimo Vas da unesete komentar!
Ime