fbpx

Od sutra onkološki online konzilijumi u Dnevnoj bolnici za hemioterapiju Zdravstvenog centra Vranje

Od srede će onkološki pacijenti Dnenvne bolnice za hemioterapiju u Vranju sve konsultacije i kontrole obavljati preko interneta, saopštili su iz Zdravstvenog centra Vranje.

Bez obzira na stanje izazvano izazvano koronavirusom onkološki pacijenti koji se leče u Dnevnoj bolnici redovno primaju terapiju – izjavila je direktorka Ljiljana Antić, za zvaničan sajt ZC Vranje.

Ljiljana Antić je dodala i da se ,,preduzimaju i poštuju sve mere kako bi i pacijenti i zdravstveni radnici ostali zaštićeni od zaraze virusom COVID-19”.

U saopštenju ZC se navodi, takođe, da se hemioterapija, konzilijumi, terapija bola kao i prijem novih pacijenata ,,obavljaju regularno i redovno” dok se kontrolni pregledi “kod pacijenata bez tegoba odlažu”.

U sredu će po prvi put biti organizovan “online” konzilijum, gde će putem linka biti ostvaren kontakt sa lekarima u Kliničkom centru Niš. Lekari iz Vranja će na ovaj način referisati o stanju pacijenata uz mogućnost video kontakta sa pacijentom putem interneta i nakon toga će se konzilijarno doneti odluka o lečenju svakog pacijenta ponaosob – izjavio je načelnik Dnevne bolnice za hemioterapiju Kosta Zdravković.

Konzilijumi gde je potreban pregled lekara iz Niša, kao i do sada, će se i dalje organizovati, dok će tamo gde nije potreban pregled “to ići online putem”.

Slične vesti