fbpx

Od izvidjača do vodiča – Đorđe Krstić

Vranjanac, Đorđe Krstić (24) licencirani je vodič, koordinator putovanja, kao i menadžer za omladinski turizam u poznatoj turističkoj agenciji „Jungle Tribe“. Ujedno je i jedan od direktora firme  koja organizuje žurke elektronske muzike širom Srbije.

Autor: Popović Đorđe

2013. godine put ga vodi u Beograd, gde upisuje turisičku školu i postaje volonter u turističkoj agenciji „Jungle Tribe“.

-Velika želja za putovanjima dovela me je do toga da celu priču započnem kao promoter, deleći flajere na ulici. Sebi bih obezbeđivao besplatna putovanja prikupivši što veći broj ljudi koji bi sa mnom krenuli na isto. Vremenom sam napredovao i dobio ulogu pomoćnog vodiča. Stekao sam mnoga iskustva, postao vodič, a kasnije sam unapređen u glavnog koordinatora putovanja.

Danas sam menadžer za omladinski turizam i organizujem putovanja širom sveta.  Obišao sam više od 30 zemalja i posetio oko 300 turističkih destinacija i gradova.

Smatram da je uloga turističkog vodiča posao za koji treba imati jako puno živaca i strpljenja. Sa druge strane je i najlepši posao jer se upoznaje mnogo različitih ljudi, kultura, religija, građevina, kuhinja, itd.

Izdvojio bih Kambodžu, Švajcarsku i Saudijsku Arabiju kao top 3 destinacije o kojima ću za ČARŠIJU govoriti u nekom od narednih članaka.

Slične vesti