fbpx

Obeležen Svetski dan energetske efikasnosti u vranjskim školama edukativno-društvenom igrom ,,Igraj za energiju”

Juče, 5. marta, je obeležen Svetski dan energetske efikasnosti. Nagrađeni su najbolji učenici u edukativno-društvenoj igri ,,Igraj za energiju”.

Predsednik Skupštine dr Dejan Tričković je iskazao posebno zadovoljstvo s obzirom da se u Vranju prvi put obeležava Svetski dan energetske efikasnosti – Svi znamo koliki je značaj električne energije. Živimo u vremenu kada tehnika nalazi značajnu primenu u svim oblastima ljudskog života, a za svu tu tehniku, koju čovek koristi, potrebna je električna energija bez koje se savremeni život ne može zamisliti. Cilj nam je da se ubuduće svake godine obeležava ovaj dan. Dobro je što je koncept obeležavanja zamišljen tako da najmlađe generacije kroz igru i takmičenje uče jer se na taj način znanje najbolje usvaja. Nešto slično lokalna samouprava organizuje i kada je reč o saobraćaju i to je već dalo rezultate. Siguran sam da će i ovo zaživeti i kod dece probuditi interesovanje za učešće u kvizu. – istakao je dr Dejan Tričković.

Energetski menadžer grada Vranja, u okviru obeležavanja Svetskog dana energetske efikasnosti, Danijela Bandović, održala je prezentaciju na temu energetske efikasnosti, uz aktivno učešće osnovaca.

Direktora OŠ ,,Vuk Karadžić”, Marina Stojanović, se obratila u ime domaćina ovog takmičenja i poželela usoeh svim učenicima. Takmičari su odmerili svoje znanje o energetskoj efikasnosti kroz razne društvene igre. Dodeljene su diplome i nagrade za prva tri mesta ekipama koje su pobedile.

Prvo mesto su osvojili učenici OŠ ,,Kralj Petar i Oslobodilac” iz Korbevca. Ekipa OŠ ,,Predrag Devedžić” iz Vranjske Banje je osvojila drugo mesto, dok je treće mesto pripalo učenicima OŠ ,,Radoje Dokanović” iz Vranja.

Takmičari igre su bile sve osnovne škole na području grada, a sve ovo je u organizaciji Grada Vranja, uz podršku Ministarstva rudarstva i energetike i GIZ-a nemačke orhanizacije za međunarodnu saradnju

Slične vesti