fbpx

Neformalna grupa ,,Aktičistkinje” očistila deo Vranjske reke

Novoformirana Neformalna grupa ,,Aktičistkinje” iz Vranja u vikendu za nama su imali svoju prvu javnu akciju čišćenja. Članovi ove grupe su očistili korito Vranjske reke kod Mačkine česme, kao i samu česmu, te tom prilikom napunila 18 džakova sa raznovrsnim otpadom, naročito plastikom.

Aktičistkinje na delu
,,U toku akcije čišćenja Mačkine česme i Vranjske reke ispostavilo se je da je problem mnogo ozbiljniji i da je okolina znatno zagađenija nego što se na prvi pogled čini. Zbog toga je grupa odlučila da se ozbiljnije posveti rešavanju problema zagađenosti životne sredine u Vranju” – za Čaršiju kažu predstavnici ove neformalne grupe.
Mačkina česma
Oni dodaju da će se grupa okupljati jednom u toku sedmice, u nedelju, te ovom prilikom pozivaju sve sugrađane da spoznaju problem zagađenja životne sredine i priključe se akcijama uređenja grada.
Aktičistkinje je oformila grupa prijatelja i prijateljica iz Vranja, od kojih su većina srednjoškolci i srednjoškolke. Grupa je nastala spontano i u početku nije imala velike planove.
Dugoročni cilj “Aktičistkinja” je da se što više ljudi uključi u inicijativu i da vođenje brige o životnoj sredini postane stvar o kojoj će se više voditi računa u budućnosti u Vranju.
Za buduća okupljanja i informacije dostupan je naš Instagram nalog @akticistkinje.

Slične vesti