SASTOJCI:
Za testo:
• 2 čaše vode
• 120g ulja
• 220g mekog brašna
• 6 jaja
Za fil:
• 800g mleka
• 8 kašika šećera
• 3 pudinga od vanile
• 100g putera
• 1 šlag
NAČIN PRIPREME:
1. Staviti na šporet da provri 2 čaše vode, pa uz mešanje dodati 140g ulja i 220g mekog brašna. Mešati da se dobije glatka masa. Skinuti sa vatre. Ostaviti da se testo ohladi, a zatim uz stalno mešanje dodati jedno po jedno jaje.
2. Kad se formira mekano glatko testo, kašičicom vaditi krofne veličine manjeg oraha i rešati na podmazan pleh. Napravite veći razmak između, jer krofne dosta narastu. Brzo se ispeku. Izvaditi i ostaviti da se ohlade. Svaku popreko iseći i puniti filom.
3. 800g mleka prokuvati sa 8 kašika šećera, pa dodati 3 pudinga od vanile. Kad se to malo ohladi dodati 100g prethodno umućenog putera i jedan šlag i filovati krofne. Nakon što svaku krofnu napunite filom pospite šećerom u prahu i poslužite.