fbpx

Najistinski vranjanci – Mihajlo Stanković i Dušan Stevanović

U ,,Mavanje po Vranje” pobedili Mihajlo Stanković i Dušan Stevanović.

Mavanje po Vranje smo organizovali četvrtu godinu za redom želeći da podstaknemo mlade Vranjance i Vranjanke da podobnije upoznaju svoj grad i svoju kulturu kao i da ljudima koji nisu iz Vranja damo zabavan način da nauče nešto o Vranju i da ga upoznaju.

Mavanje po Vranje 4

Organizaciji su ove godine potpomogli mladi aktivisti i aktivistkinje bez bilo kakve pomoći grada, navode organizatori.

Lokacije su bile od istorijskog i kulturoloskog značaja za grad i to:
Trg Republike, Narodni muzej, Crkva Svete Trojice, Spomenik Bore Stankovica, Spomenik Bakiji Bakić, Beli Most, Šampion, Gimnazija, Konjče.

Mavanje po Vranje 4

Na lokacijama učesnici su mogli da zarade bonus poene ako tačno odgovore na pitanja koja su vezana za tu lokaciju pa smo imali na primer: ,,kada je sagrađen Beli most?”, ,Koliko puta je Bakija Bakić osvojio titulu najbolje trube?”, ,,Šta su Srbi sagradili na teritoriji Saborne crkve da bi prevarili Turke da grade crkvu?”

Iako se igra zove ,,Mavanje”,jedino što su učesnici mavali su poeni i znanje jer vreme, odnosno utrkivanje ko će biti prvi nije donosilo bilo kakvih poena.

Nadamo se da ćemo i sledeće godine, jubilarnu 5., da organizujemo kao i do sada uz pomoć dobrih ljudi, a možda već od sledeće godine i nekih institucija

Imalo je 8 ekipa, učesnici su bili iz Vranja, Jagodine, Niša, Novog Sada i Paraćina.

Slične vesti