fbpx

,,Moji ljubavni jadi” – PREMIJERA monodrame Žetice Dejanović povodom 20 godina profesionalnog rada

Žetica Dejanović, glumica Pozorišta „Bora Stanković“ u Vranju, obeležiće 20 godina svog profesionalnog rada premijerom monodrame „Moji ljubavni jadi“.

Predstavu je, po motivima knjige „Beleške jednog neženje“ Aleksandra Stojadinovića, režirao glumac i reditelj Ivan Tomašević – Žuća.

Ovo je druga monodrama Žetice Dejanović, prvu je, kaže, radila 1999. godine kada je diplomirala.

Kada sam bila mlada, mislila sam da će ovaj posao biti lakši kako godine prolaze, međutim, vremenom sam shvatila da je sve teže raditi, jer sa nekim iskustvom dobijate veću odgovornost da svaka nova predstava koju vi radite bude mnogo bolja i drugačija od onog što ste prethodno uradili. Ali, samim tim je i veći izazov raditi nešto novo“, rekla je Žetica na konferenciji za medije održanom povodom premijere njene monodrame.

Foto: J. Ristić
Foto: J. Ristić

Priča, otkriva ona, govori o ženi koja traži muža godinama bezuspešno, a sa druge strane ima prijateljicu koja se četiri puta udaje i svaki put srećno.

Kroz priču se prepliću i neke stvari koje su aktuelne u ovom trenutku, ali ne bih želela da sve otkrivam pre premijere. Nadam se da smo uradili dobar posao i napravili predstavu koju će ljudi voleti da gledaju, da se smeju i plaču, ali i da se zamisle nad nečijim sudbinama“, kaže glumica.

Reditelj Ivan Tomašević, izrazio je zadovoljstvo što boravi u Vranju i što učestvuje, kako kaže „u proslavi herojskog jubileja jer dvadeset godina u ovom poslu nije mala stvar“.

Foto: J. Ristić

Tekst je rađen po Aleksandrovoj knjizi, ali mi smo se trudili da se malo udaljimo od literarnog formata, pa smo bili prinuđeni i bilo nam je zadovoljstvo da neke stvari dopisujemo kako bi tekst prilagodili više pozornici. Publika će imati priliku da čuje priču o životu jedne malo starije devojke, kakvih kod nas verovatno ima mnogo, čiji nam životi gledano sa strane, izgledaju kao zgodna osnova za podsmeh, ali kad se zaviri malo dublje u živote takvih osoba, onda možemo ponekad da pustimo i suzu nad njihovom sudbinom. Ovom predstavom smo želeli da publika sa podsmehom prati sve što Žetica priča, ali to će pre biti neki gorak osmeh“, rekao je reditelj.

Direktor vranjskog Pozorišta Nenad Jović, istakao je da je „Žetica svojim radom i angažovanjem doprinela uspesima koje je pozorište ostvarilo, kao i razvoju kulture u gradu“.

Nije bilo dileme da li će se raditi ova predstava“, jer kao i ostale kolege, kaže, „Žetica je neko ko to zaslužuje, i svojim radom, odnosu prema poslu, prema kolegama, posvećenošću i svim stvarima koje čine jednog dobrog glumca i, pre svega, dobrog kolegu kakva je ona“.

Premijera monodrame „Moji ljubavni jadi“ biće prikazana u sredu 27. marta u 21 čas, u sali Doma vojske u Vranju.

Slične vesti