fbpx

Modna pravila za žene

Odeća itekako govori umesto vas. Ono što nosimo, u određenom trenutku, ostavlja utiske pre samog kontakta sa ljudima. Bilo da pratite modne trendove ili ne, trebalo bi znati neka modna pravila i pridržavati ih se. Da bi izgedale kao dame, pored pristojnog ponašanja, neophodno je i obući se tako. Nezavisno od vašeg stila oblačenja, postoje univerzalna pravila koja ne dozvoljavaju da izgledate jeftino, čak i kada ne nosite skupu i markiranu odeću.

Što se tiče košulja, ne smete otkopčavati više od dva dugmića. Možda se vama čini da cete delovati izazovnije, ali Suknja do kolena je prava stvar da pokažete ono što treba, ali u svakom slučaju bi trebalo da nosite takozvane „najlon“ čarape, one su obavezne kada su u pitanju stvari gde su vam noge otkrivene. Takođe, na takvim čarapama, koju god obuću da nosite, napred mora da bude zatvorena. I izbegavajte previsoke potpetice, a niže stikle ili skroz ravna obuća je daleko udobnija i sama vaša pojava delovaće daleko prirodnije.

Nikako ne izlatite iz kuće golog stomaka, sa plitkim pantalonama. Pre svega zbog zdravlja, a onda i zbog pristojnosti. Preterano gola koža, bilo kog dela tela, izgleda neukusno. Tu spadaju i majice sa bretelama i topovi. Izbegavajte previše providnu odeću i donji veš koji će vam se ocrtavati.

Što se tiče nakita, poželjno je kombinovanje minđusa sa narukvicom ili prstenom. Nikako nošenje nekoliko komada istovremeno, izgledaće natrpano i nabacano. Takođe, ne više od tri dezena. Najelegantnija boja je crna. Ako ste baš neodlučni, crna boja vam može rešiti problem u bilo kom trenutku.

Drage moje, ne zaboravite poslednje i najvažnije pravilo. Vaša odeća ce biti najlepša samo ako je čista i uredno opeglana!

Autor: Emilija Ristić

Slične vesti