fbpx

Modna pravila za muškarce

Da li odelo čini čoveka? Možda, konkretno, odelo ne, ali način na koji ga nosite, apsolutno govori o vašoj ličnosti. U nastavku ću govoriti o pravilima koje bi trebalo poštovati, ukoliko želite da vas okolina doživljava onako kako bi svaki muškarac želeo, a to je kao džentlmena.

Bez obzira koji je vaš stil oblačenja, pravila važe sa sve. Košulje, sa dugim rukavima naravno, se zakopčavaju do poslednjeg dugmića. Ispod košulje obavezno nosite majicu kratkih rukava, treger majice se uvek ocrtavaju i to će delovati neugledno. Tu dolazi uredno i čvrsto vezana kravata, koja se završava kod šnale na kaišu, nikako iznad ili ispod. Kad smo kaiša, najbolje je kombinovati ga sa cipelama. Kombinacija odela i košulje bi trebalo da budu komplementarnih boja, u koliko želite da budete zapaženi.

Smoking odela su oduvek bila najelegantnjia, sa tim nikako ne možete pogrešiti. Uglavnom sa takvim odelima idu leptir mašne, koje se nose nezavisno od boje odela, dok se maramice kombinuju sa bojom košulje ili kravatom. Treba izbegavati dukseve sa vulgarnim natpisima ili slikama, kao i papuče ili šortseve kada ste u društvu.

Od vas muškaraca, očekuje se da uvek budete uredno ošišani i obrijani. Ali ako volite duge kose ili brade, svakako bi trebalo da to bude uredno sređeno. Takođe, nije poželjno da vam nakit oko vrata bude preko gornjeg dela odeće. Od nakita izbegavajte minđuše, pirsinge i prstenje (ako niste venčani, naravno), time zračite neozbiljnošću. Klasičan kožni ili bilo kakav neupadljiv sat je uvek lepo videti na muškoj ruci.

Casual (kežual) varijanta je uvek u modi, odiše seksipilom, nije preteško kombinovati takve odevne predmete, a i ako uz to odaberete pravi parfem, vaša lepša polovina će biti više nego oduševljena.

U svakom slučaju, trudite se da uvek budete na visini zadatka, što podrazumeva opeglanu i čistu odecu. Vašoj lepšoj polovini će laskati da ima takvog muškarca pored sebe. Uz sve to, obavezni su maniri, bez obzira u kakvom se društvu nalazite. Kultura i ponašanja po bonton-u nikada neće izaći iz mode.  Jednostavno uvek budite zadovoljni sobom, time ste obavili već pola posla.

 

 

Autor: Emilija Ristić

Slične vesti