fbpx

Miljana Pešić iz Vranja na konkursu za NIN-ovu nagradu za najbolji roman 2019. godine

NIN-ova nagrada je književna nagrada koja se dodeljuje svake godine za najbolji srpski (nekada jugoslovenski) roman. Značaj NIN-ove nagrade u srpskoj književnosti je veliki. Danas se smatra najuticajnijom književnom nagradom u Srbiji.

NIN-ova nagrada je prvi put dodeljena 1954. godine, a njen prvi dobitnik je bio Dobrica Ćosić za roman Koreni. Pored Ćosića, ovu nagradu su dobijala i mnoga druga velika imena, Miroslav Krleža, Meša Selimović, Danilo Kiš, Miloš Crnjanski i mnogi drugi.

Ove godine se na konkursu za NIN-ovu nagradu našla i naša mlada sugrađanka, Miljana Pešić, sa svojim romanom ,,Pobedi me”.

Sajam knjiga 2019, Beograd

Miljana je svoj roman prvenac objavila u maju ove godine, uz pomoć izdavačke kuće Nova poetika. Roman ,,Pobedi me” nam priča priču o hrabroj devojci kojoj je dijagnostikovan kancer. Ovo je priča o odlučnosti, istrajnosti, izazovu, iskrenosti, o porodici i prijateljstvu, prkosu i inatu. Priča o jednoj ljubavi koja može da promeni svet, ako se na trenutak zaboravi ponos. Priča o životu koji mnogi žive, a malo ko o njemu priča.

Miljana je za naš portal izjavila kako je svesna konkurencije i da joj je, za sada, dovoljan uspeh to što se njeno ime našlo na jednom takvom konkursu. Da joj je to dovoljna motivacija da nastavi sa pisanjem i da je veoma srećna zbog toga.

Promocija romana ,,Pobedi me”, 2019

Na pitanje šta bi imala da poruči svim mladim ljudima, Miljana je sa osmehom dodala: ,,Izađite iz svoje zone komfora i ne plašite se da uradite ono što želite, jer samo tako možete uspeti u tome. Neka nova 2020. godina bude baš vaša.”

Čestitamo Miljani, a Vama, dragi naši čitaoci, želimo isto to, da 2020. godina bude baš Vaša!

Slične vesti