fbpx

Milica Pešić – sloboda, mir i ljubav na papiru

Kao i ranije, ponedeljak je na našem portalu rezervisan za nadarene, posebno mlade ljude, o čijem se talentu ne čuje dovoljno. U našem gradu, u kome nema umetničkih škola, Likovna radionica Narodnog univerziteta pruža priliku umetnicima, mlađim i starijim, da uče i napreduju, ali i da se pripreme za dalje školovanje u toj sferi.

      

Milica Pešić iz Vranja član je Likovne radionice od 2018. godine. Velika ljubav prema crtanju i sloboda koju joj umetnost pruža, bili su razlog da nastavi da razvija svoj talenat, odlučivši da se prvenstveno posveti crno-beloj tehnici. Njen glavni motiv jeste pronaći slobodu u svakom umetničkom delu, a potom i mir i ljubav.  Inspiraciju nalazi u crtama lica raznih ljudi, njihovim facijalnim ekspresijama, u tome kakva se osećanja i priče kriju iza njih, te su većina njenih radova portreti. Najveći podstrek joj je njena mentorka, ujedno i voditeljka Likovne radionice, diplomirana slikarka Vesna Marinković Stanković.

  • Milica Pešić je izuzetan crtač, njene linije su snažne  i impresivne. Valerima dodatno pojačava svoja osećanja, a svaki njen rad u sebi sadrži utisak monumentalnosti. U fokusu su joj portreti i različiti karakteri. Voli Afriku i to je u poslednje vreme njena ispiracija. Njena dela su slike ljubavi, mira, tolerancije i poštovanje različitosti. Slika jednako snažno kao i kad crta. Plemenita, srčana, posvećena, uvek nasmejana, predivan je prijatelj i čovek. Ja sam na Milicu jako ponosna i pratiću je sa radošću na putu ka ostvarenju njenih snova i uspeha koji je vidljiv i sada – rekla je za naš portal Vesna o Milici, čiji je rad pratila svih ovih godina.

Autor: Selena Kostakiev

 

Slične vesti