fbpx

Kristijan Stošić pobednik trećeg Vranjskog polumaratona

Član Atletskog kluba Vranjski maratonci Kristijan Stošić pobednik je 3. Vranjskog polumaratona, koji je održan u nedelju.

Stošić je stazu dugu 21 kilometar pretrčao za jedan sat trinaest minuta i šest sekundi.

Drugo mesto osvojio je Kenijac Stenli Kipruto, koji je na cilj stigao sekundu posle Stošića, treća nagrada pripala je Milošu Dajeviću, četvrti je bio Marko Ranković, a peti Aleksandar Kiradžiev.

Foto Čaršija

Teodora Simović pobednica je polumaratona u ženskoj kategoriji, drugo i treće mesto osvojile su takmičarke iz Makedonije Andrijana Po Arsova i Biljana Kiradžieva, četvrta je bila Ivana Živković, a peta Blagica Jovanova.

Foto Čaršija

Kristijan Stošić, zahvalio se svom klubu i Gradu jer su omogućili da u Vranje dođu veliki igrači.

,,Ipak je velika čast videti Oliveru Jevtić ili Stenlia Kiprutoa. Zahvaljujem se i publici koja nas je bodrila sve vreme i želim da sledeće godine bude još bolje”, rekao je Stošić u obraćanju novinarima.

Zajednički start označio je početak trke za preko 300 učesnika koji su se nadmetali u više kategorija.

U trci na 10,5 kilometara prvi je bio Milan Mitrović, a u ženskoj konkurenciji u ovoj trci pobedila je Olivera Jevtić.

Foto Čaršija

Titulu najbržih Vranjanaca u istoj kategoriji poneli su Aleksandar Stojanović i Miljana Ristić.

U miks štafeti, pobedili su Milica Prkić i Darko Cvetković, drugi su bili Dunja Marković i Milan Marković, a treće mesto osvojili su Milica Arsić i Nikola Janjić.

Zvaničnom otvaranju prethodila je „Dečja trka“ koja nije imala takmičarski karakter. Deca su se trkala do Trga Staniše Stošiće, gde su im uručene diplome za učešće u Trci zadovoljstva.

Foto Čaršija

Ivan Stanković član AK „Vranjski maratonci“, naglasio je da u trećoj godini održavanja učestvuju i poznata lica maratona poput Teodore Simović, Kristijana Stošića, Marka Rankovića, Nataše Ćulafić.

Foto Čaršija

Treći Vranjski polumaraton održan je pod pokroviteljstvom Grada, a u organizaciji JP Sportska hala i Atletskog kluba Vranjski maratonci.

Foto Čaršija

Učesnici polumaratona trčali su od starta na šetalištu kod Robne kuće, pa ulicama Ive Lole Ribara – Partizanska – Sime Pogačarevića – Kolubarska – Proleterskih brigada do ugla Francuske ulice pa nazad ulicom Proleterskih brigada – Trg Bratstva i jedinstva – Bulevar Avnoja – Radnička prema Motelu do ispred mosta pa nazad Radničkom – kod semafora skretanje desno do ulice Omladinskih brigada gde se u nju ulazi 50 metara i nazad istim putem do Radničke – Pariske komune- Nemanjina – Makedonska – Karađorđeva.

Foto Čaršija
Foto Čaršija

J. Ristić

Slične vesti