SASTOJCI:
KORA:
• 7 žumanaca
• 7 kašika šećera
• 7 kašika mleka
• 7 kašika ulja
• 7 kašika brašna
• na vrh noža praška za pecivo
KREM:
• 4 kesice pudinga od vanile
• 1 l vode
• 300 g šećera
• 7 belanaca
• 1-2 kašike šećera
NAČIN PRIPREME:
1. Penasto umutite žumanca sa šećerom, dodajte ostale sastojke i izlite u podmazan duguljast pleh. Dimenzije mog pleha su 22×33 cm, dubina je 4,5 cm. Koru pecite na tihoj vatri oko 10-tak minuta, pazite da ostane žuta.
2. Od litre vode oduzmite malo i rastvorite 4 pudinga, a ostatak stavite sa 300 g šećera u neku duboku šerpu da provri, pa skuvajte puding. Šerpa mora da bude velika jer se tu dodaju belanca i ispadne puno kreme.
3. Izmaknite sa ringle i odmah u vreo krem dodajte sneg od belanaca koja ste umutili sa 1-2 kašike šećera, i nežno sjedinite žicom da se lepo poveže sa pudingom.
4. Dok je još vruće razlite krem preko vruće kore i poravnajte špatulom. Ostavite da se ohladi i stegne, a onda premažite umućenim šlagom, ili isecite kocke i ukrasite šlagom i rendanom čokoladom. Ostavite u frižideru neko vreme da se dobro ohladi pre služenja.
Autor: Anastasija Ristić