SASTOJCI:
ZA KORU:
–6 belanca
–300g šećera
–Malo limunovog soka
ZA I FIL:
–0,5dl mleka
–125g šećera u prahu
–6 žumanca
–1 kesica pudinga od vanile
–30g gustina
–125g putera
–2dl slatke pavlake
ZA II FIL:
–500g jagoda
–1 kesica pudinga od jagoda
–3dl vode
–20g gustina
–200g šećera
ZA GLAZURU:
100g bele čokolade
Malo ulja
Kesica šlaga
NAČIN PRIPREME:
1. Belanca umutite sa šećerom I sokom od limuna, pa sipajte u podmazani pleh. Pecite dve kore oko sat vremena na 150 stepeni.
2. Od mleka, šećera, žumanca I pudinga skuvajte fil, a kada se prohladi, umešajte omekšali puter i ulupanu pavlaku.
3. Za drugi fil prokuvajte vodu sa šećerom I jagodama, a puding I gustin razmutite u malo vode i dodajte u provrelu masu. Mešajte dok ne počne da se zgušnjavaju i ohladite.
4. Na koru nanesite žuti fil, zatim fil s jagodama, tanak sloj otopljene čokolade I šlaga. Preklopite drugom korom, ponovite filovanje, a celu tortu premažite šlagom.
Autor: Anastasija Ristić