fbpx

KREM KOLAČ ROSTOVA

SASTOJCI:

ZA KORU:

6 belanca
300g šećera
Malo limunovog soka

ZA I FIL:

0,5dl mleka
125g šećera u prahu
6 žumanca
1 kesica pudinga od vanile
30g gustina
125g putera
2dl slatke pavlake

ZA II FIL:

500g jagoda
1 kesica pudinga od jagoda
3dl vode
20g gustina
200g šećera

ZA GLAZURU:

100g bele čokolade
Malo ulja
Kesica šlaga

NAČIN PRIPREME:

1. Belanca umutite sa šećerom I sokom od limuna, pa sipajte u podmazani pleh. Pecite dve kore oko sat vremena na 150 stepeni.
2. Od mleka, šećera, žumanca I pudinga skuvajte fil, a kada se prohladi, umešajte omekšali puter i ulupanu pavlaku.
3. Za drugi fil prokuvajte vodu sa šećerom I jagodama, a puding I gustin razmutite u malo vode i dodajte u provrelu masu. Mešajte dok ne počne da se zgušnjavaju i ohladite.
4. Na koru nanesite žuti fil, zatim fil s jagodama, tanak sloj otopljene čokolade I šlaga. Preklopite drugom korom, ponovite filovanje, a celu tortu premažite šlagom.

Autor: Anastasija Ristić

Slične vesti