fbpx

Kreativnost i druženje na manifestaciji „5+ dan“ u školi Svetozar Marković

U OŠ „Svetozar Marković“ u Vranju, u subotu 18. maja održana je tradicionalna manifestacija „5+ dan“, s ciljem da se kroz bogat program podstakne kreativnost svih učenika, da se promovišu prava deteta i multikulturalnost.

Program manifestacije bio je sadržajan i raznovrstan.

Realizovana je akcija učeničkog parlamenta iz projekta „Obrazovanje za prava deteta“ – Prenesi svoje znanje, ni više ni manje, podeljene su diplome najbržima na krosu RTS-a i najboljima na konkursu Dečjeg saveza grada Vranja, izrada murala u saradnji sa Školom za osnovno i srednje obrazovanje „Vule Antić“ i OŠ „Svetozar Marković“, kao i sekcija robotkinja i programiranja.

Na štandovima su realizovane kreativne radionice učenika prvog, drugog i trećeg razreda. Mališani su svoje ručno pravljene radove prodavali po simboličnim cenama, a novac od prodaje iskoristiće za kupovinu potrebnog materijala unutar odeljenja.

Takođe, bili su postavljeni štandovi sa slatkišima „Stake čarolije“, realizovana je kreativna radionica „Muzikoteka“, matematika kroz igru, čitalački klub, 5+ eko patrola, živa biblioteka, kao i izložba nagrađenih stripova učenika četvrtog razreda, odeljenja IV/4.

Održani su i sportski susreti, nadmetanja u fudbalu, košarci, odbojci.

J.R.

Slične vesti