fbpx

Konstrakta – predstavnica na pesmi Evrovizije 2022. godine u Torinu

Ovogodišnja predstavnica na pesmi Evrovizije u Torinu biće Konstrakta sa pesmom In corpore sano. Na večerašnjoj sceni izbora pesme za Evroviziju našli su se mnogi umetnici kao što su Sara Jo, Angellina, Aca Lukas, Zorja Pajić, među kojima se žiriju i publici najviše dopala Konstrakta. Sama pesma nosi veliku poruku o zdravlju i predstavlja novi nivo konceptualne umetnosti. Naslov pesme, In corpore sano, potiče iz latinskog jezika što znači u zdravom telu. Drugo mesto u trci za pobedu zauzela je Sara Jo sa pesmom Muškarčina, a treće Zorja sa pesmom Zorja.

Stručni žiri je zajedno sa publikom doneo jednoglasnu odluku o pobedi već pomenute umetnice. Njega su činili Dragoljub Ilić Ilke, Una Senić i Vladimir Nikolov koji su Konstrakti dali maksimalan broj poena, a i Slobodan Marković koji je svojih 12 poena dodelio Sari Jo, kao i Neda Ukraden koja je svoje poene dala Zorji. Po glasovima publike je Konstrakta takođe bila na prvom mestu.

Ana Đurić tj. Konstrakta je žena koja je završila arhitekturu i majka je dvoje dece. Pored toga je veoma uspešna u svom načinu ispoljavanja kreativnosti koji se pokazao veoma upadljivo na večerašnjoj sceni.

 

Autor: Bogdan Dimić

Slične vesti