fbpx

KMF Vranje igra prvu baraž utakmicu za opstanak u Prvoj ligi

KMF Vranje je u poslednjem trenutku uspeo da obezbedi mesto u baražu za popunu Prve futsal lige u sezoni 2019/2020, a protivnik će biti KMF Zufo iz Bujanovca.

U petak je, uoči prve, od moguće tri utakmice plej auta, održana konferencija za medije, na kojoj se predsednik KMF Zufo iz Bujanovca Ibro Irić, najpre zahvalio domaćinima na pozivu za zajedničku konferenciju.

Ovo je veliki uspeh, ne samo za klub, već i za ceo Bujanovac, doći dovde. U baražu ćemo igrati fer i korektno, a želja za pobedom postoji u svakom klubu“, rekao je Irić.

Predsednik KMF Vranje Ivan Stanković, podseća da je klub zauzeo deveto mesto na tabeli Prve futsal lige.

Na obostranu žalost, ispalo je da dva komšijska kluba igraju za opstanak u Prvoj, odnosno Drugoj ligi. Imamo izuzetnu saradnju, svi se poznajemo i zbog toga želimo da prijateljski odnos koji gajimo, bude takav i na tribinama, da sve protekne u najboljem redu, bez incidenata“, kaže Stanković.

Foto: J.Ristić

Menadžer bujanovačkog kluba Binaser Salihi, smatra, kako kaže, da „Vranje u ovom slučaju ima prednost kao stariji klub, sa iskustvom, u odnosu na Zufo koji je osnovan 2012. godine“.

Član Upravnog odbora KMF Vranje Dejan Đorđević, ističe da organizacija za predstojeći meč protiče u najboljem redu.

Mislim da će utakmica proteći u sportskom i prijateljskom navijanju. Nema razloga da bude drugačije. Odlučeno je da gosti dobiju 100 karata, isto toliko ćemo i mi kada se bude igrala druga baražna utamkica u Bujanovcu. I ovom prilikom, molimo gostujuće navijače da ne dolaze bez karte. U cilju sprečavanja bilo kakvih eventualnih incidenata, biće malo rigoroznija kontrola“, istakao je Đorđević.

Kapiten KMF Zufo Enis Iseni, očekuje pobedu svog kluba, i, kako kaže, „svi igrači daće sve od sebe da pobede sutra i da sve bude rešeno u drugoj baražnoj utakmici koja će se igrati u Bujanovcu“.

Fudbaler Miloš Trajković, koji je ranije igrao za Bujanovac, sada je, kaže, u Vranju, igraće protiv svoje bivše ekipe, biće teško, ali daće svoj maksimum na terenu da njegov matični klub ostane prvoligaš.

Prva utakmica baraža između KMF Vranje i KMF Zufo iz Bujanovca odigraće se u subotu 4. maja u Sportskoj hali u Vranju sa početkom u 18 časova.

J.R.

Slične vesti