fbpx

Kafkaesni Edgarski horor

Autor: Stefan Heller

Svađe među južnjacima su nama jako poznate i imaju više tomova. Sećajući se mojih situacija gde bi se dve strane poklale oko stavova, devojaka, nekih principa, ili alkohol je jači od razuma, imao bih utisak da smo osuđeni sudbinom ili nečim više, da proživljavamo isto, mada se molim da Niče nije u pravu, jer da opet živim u istom gradu, a da gledam osobe koje ne vide dalje od sebe je, ne baš poželjno. U svim našim istorijatima svađa, poprilično sam ubeđen da bismo bili na vrhu, ne prvi, ali možda bronza, ne znam, možda. Možemo podeliti na nekoliko vrsta, pa sada, šta vam se dopadne, pronaći ćete sebe. Medijatorski, ne direktno.

Vranjanac je Vranjancu vuk

Svađe prijatelja, drugova, ortaka su neizbežne. Može se varirati od lakše do teže svađe, u zavisnosti šta podrazumevate pod težinama. Dakle, svađe mogu biti zbog praška za bojenje očnih kapaka, do lepše celine, nešto iza leđa, ali sam primetio da jako volimo prepozicije i da samo biramo sinonime za iste: Iza, ispod, pozadi, otpozadi, van, od. Neki scenario je isto imaginaran, moja Ahilova tetiva, kada osoba A, u svojoj neukoj glavi, vama stavi Tantalove muke, da pronađete formulu za večan život, iliti, znaš ti zašto sam ti ljut.

Logika nam nikada nije bila jača strana (uzdah). Ekvivalent tom pitanju je isto zašto živimo na ovoj planeti? Vidite, kada Vam se to desi, pišem i onima koji su to doživeli, najbolji način je da iskulirate, opsujete sebi u bradu, ili negde gde ste sami vrisnite. Nema svrhe pokušavti da Gordijev čvor odvežete rukama, već mačem, verbalno, kao Aleksandar Veliki, nikako trudom. Dok se vi setite ko, kad, gde, zašto, zbog čega i faktora XY, siguran sam da je bolje naći novog prijatelja, jer ako je iskren, onda će Vam reći, sigurno ne planira igru reči i asocijacija, već da odglumi Otela kako je najbolje i naučio. Ne verujem u ljubav bajo moj, već samo ako vidim očima. I zato si mrtav Otelo, jer si tražio kontradiktornost.

Dezdemono, nisam lud, čuo sam, maramica bagra

Mogao bih, kada sam već kod Otela, da spomenem najvećeg zlikovca, koji čak živi i diše u 21.om veku. Jago. Kako bih vam dočarao ko je on u tom delu, Jago je onaj ,,prijatelj”, koji jedva čeka da nešto zajebete, kako bi se nasladio nad vašom mizerijom.

Zavidi Vam što imate devojku za primer, uspešan posao, devojku koja ne kleči (sem kad treba, khm, khm), ni pred kakvim pritiscima, koja je ono što muški jure celog života, te Vam non stop govori kako ona nije to što jeste, video ju je sa nekim kako se slika, sve je u igri, nemoj da se pretvaraš, ljubav je kada je sa tobom 24/7, taman posla da izađe negde bez tvoje dozvole.

Jago je onaj koji širi laži i dezinformacije, te ljubav može pući ako se slušaju orlušinari jada. Takvih imate na pretek, a koliko su u pravu, to sve opet zavisi od veze i odnosa itd itd. Oprez, Otelo nije slavno prošao.

kafka

Nisu više prijateljice, nije joj vratila majicu, skinula joj dečka, mrze se, ali uživo se grle i slikaju slučaj

Pa nisu ni pripadnice ženskog pola imune na licemerstvo. Dok sada neka devojka smišlja repliku da to nije tačno, podsetio bih je da postoje još puno više takvih slučajeva, nego koje ona zna.

Desi se grom iz vedre Brankove, drama nastaje i tu sve kreće nizbrdo. Muški nisu zainteresovani u vranjenovelu, te samo drugarice znaju detalje, bili izmišljeni ili realni, zavisi, ko govori istinu. Dođe vikend, sudar dveju snaga, obuku se kako žele, gledaju se mrzvoljno, jedna ima bolju šminku, druga štikle, treća haljinu, smeju se kako umeju, i ta kafana je pod opsadom, i tu kreće Hamletova tragedija, bez ubistva oca, samo Ofelije lutaju pijane i smišljaju kako da nađu bolju odeću, ali se neće udaviti u reci, već u suzama ljubomore, ili sreće, zavisi koja je pobedila u tom rivalstvu. Jednom kad pukne, nađu se, i kažu jedna drugoj kako ništa ne može više biti isto kao pre. Ahm, da, kapetan Očigledni nam je potreban.

Slične vesti