fbpx

JUGOSLOVENKA se snima na HVARU! A evo i kada počinju snimanja

Prva klapa serije “Jugoslovenka”, koja će biti spinof serijala “Crveni mesec”, kako otkriva reditelj i scenarist ovog projekta Roman Majetić, trebalo bi da padne početkom jula, na ostrvu Hvar, gde će ekipa biti prvih pet nedelja snimanja.

– Prvobitno je planirano da snimamo na Krfu u Grčkoj, ali okolnosti epidemije presudile su da promenimo lokaciju. Grci su zbog mera zaštite bili veoma zatvoreni, a s obzirom na celu situaciju biće lakše i sigurnije da odemo u Hrvatsku. Hvar je kao bajka i nudi pravi Mediteran i autentična sela u kojima nijedan kamen nije ugrađen u poslednjih 200 godina. Da sam tako nešto tražio od scenografa, ne bih bolje napravio – zaključuje Majetić, i dodaje da će “Jugoslovenka” poput “Crvenog meseca” biti velika priča – epoha sa raskošnim kostimima, ali i da će se koristiti drugačiji rekviziti.

– Umesto konja i fijakera, koristićemo replike starih vozila. Imaćemo desetak autentičnih automobila iz tog vremena, upravo onih za koje je poznato da su korišćeni na dvoru kralja Aleksandra. Razlika je još možda u tome što će u seriji “Jugoslovenka” biti više naglašen privatni, ljubavni i porodični deo priče, a nešto manje zastupljen biće istorijski i faktografski deo – objašnjava Majetić.

Preuzeto filmtv.rs

Slične vesti