fbpx

Još jedno veče poezije u Riff-u!

Autor: Nemanja Stojković

Ovog četvrtka od 20h, u kafiću The Riff biće održana deveta po redu Stihija. Gosti iz Skoplja i Leskovca.

Ako ste čuli da se u Vranju održavaju nekakva čitanja poezije svakog meseca, to znači da je naša Stihija zahvatila i vas i da je ovo možda prva „nepogoda“ koja je dobrodošla u naš grad. Već osam puta do sada je jedan mali kafić, u centru Vranja, dao utočište isto tako maloj grupi ljudi, da u jednom prijateljskom i prijatnom ambijentu, predstave svoje ili tuđe stvaralaštvo.

Stihija je nastala tako što su se dva pesnika u gorepomenutom kafiću našla u isto vreme i počela da pričaju o poeziji i svojim iskustvima sa poetskim događanjima u Srbiji. Ciljevi Stihije se, kao i ona, vremenom uvećavaju. Za sada možemo da kažemo da je na Stihiji uvek dobro druženje, da se predstavlja poezija i proza stvaralaca svih uzrasta, da sarađujemo sa piscima iz drugih gradova i država (neki su bili i naši gosti) i da  ne želimo da se zaustavimo.

Pratite nas na facebook stranici Stihija (@Stihijski) ili nam pišite na mail stihija117@gmail.com ukoliko želite više informacija. U planu su krupniji koraci Stihije koji zahtevaju nešto više od dobre volje… Ali pošto za sada imamo „samo“ nju, radićemo što i do sad – pozivaćemo vas na Stihiju!

Ovog četvrtka, u 20.00 časova, će cafe bar The Riff opet ustupiti svoj prostor Stihiji, devetoj po redu, a mi smo pozvali i specijalne goste iz Skoplja i Leskovca. Ako dođete, moći ćete da primetite da u našu priču nisu uključeni samo literarni stvaraoci, već su tu i naši drugari fotografi, slikari, snimatelji, reperi… Budite i vi deo priče. Vidimo se!

Slične vesti