fbpx

Još jedan Eko – kviz za učenike osnovnih škola je spreman

Grad Vranje po četvrti put organizuje Eko – kviz za učenike osnovnih škola, od petog do osmog razreda, na teritoriji grada.

Cilj Eko – kviza je podizanje nivoa svesti osnovaca o značaju zaštite životne sredine i nivoa informisanosti o reciklaži i ekologiji. U takmičenju će učestvovati svih 12 osnovnih škola sa teritorije grada Vranja i gradske opštine Vranjska Banja – izjavio je gradski većnik za oblast ekologije Danijel Vasiljević.

U ime svake škole, nastupaće četvoročlana ekipa sastavljena od po jednog učenika iz svakog razreda. Svaka ekipa će imati svog kapitena. Kviz je trodelni i pored teorijskog znjanja, takmičari moraju da pokažu i praktične veštine, kao i fizičku spremnost.

Prvi ciklus takmičenja počinje 13. marta u sali OKCE, dok je finale prognozirano za 30. april, a održaće se u Ekononsko – trgovinskoj školi.

Grad Vranje je za prve tri najbolje ekipe obezbedio je vredne nagrade. Pobednici finala Eko – kviza na gradskom nivou otići će na polufinalno takmičenje koje će početkom maja biti održano u Vršcu.

Slične vesti