fbpx

Jedanaest medalja za roleraše SK „Besna kobila“ u Sloveniji

Takmičari Skijaškog kluba Besna kobila iz Vranja osvojili su 11 medalja na trci Otvorenog prvenstva Slovenije u Vuzenici, koja je održana u subotu 10. avgusta.

Vranjski tim nastupio je sa 18 takmičara i osvojio 11 medalja i četiri pehara za naziv Grofica Pohorja.

Prva mesta i zlatne medalje u svojim kategorijama osvojili su Dunja Arsić, Petra Ljubisavljević, Stefana Stojanović, Emilija Arsić i Mia Dedinac.
Foto SK Besna kobila Vranje
Vicešampioni otvorenog prvenstva Slovenije su Vera Ilić, Luka Mitrović, Anastasija Stojanović i Kaja Sretić. Trećeplasirani su bili Dunja Stojiljković i Maša Jović.
Foto SK Besna kobila Vranje
Naziv i titulu Grofice Pohorja (kombinacija ski krosa i slaloma na rolerima) do iduće godine nosiće Dunja Arsić, Petra Ljubisavljević, Stefana Stojanović i Emilija Arsić.
,,Na sve ove titule treba dodati i plasmane ostalih naših takmičara koji su zauzeli od četvrtog do sedmog mesta što nas je dovelo do titule najuspešnijeg kluba na Otvorenom prvenstvu Slovenije u slalomu na rolerima”, kažu iz SK Besna kobila.
Foto SK Besna kobila Vranje
Na trci je učestvovalo 70 takmičara iz Slovenije, Italije, Nemačke, Poljske i Srbije.
,,Osim takmičarskog karaktera ovo takmičenje smo iskoristili i za obilazak prirodnih lepota i znamenitosti Koruške i posetu skijalištima Mariborsko, Pohorje i Kope gde smo dobili uslove za treninge kao domaći klubovi. Sa SK Vuzenica i SK Devin iz Trsta, za predstojeću skijašku sezonu dogovorili smo zajedničke treninge i proširenje saradnje. Naši takmičari nastavljaju redovan trenažni proces dok našu najbolju rolerašicu od četvrtka do nedelje očekuju nastupi na Evropskom prvenstvu i trkama svetskog kupa u španskom gradu Vilablino”, najavljuju iz vranjskog kluba.
J.R.

Slične vesti