fbpx

Izložba crteža „Novi svetski poredak” u Galeriji Narodnog muzeja

U Galeriji Narodnog muzeja u Vranju, u sredu 31. jula biće otvorena izložba crteža i slika ,,Novi svetski poredak” Ane Cvejić, diplomirane slikarke iz Beograda.

O svojoj izložbi Ana Cvejić, između ostalog, kaže: „Novi svetski poredak je satirični prikaz vremena u kojem stvaram. Moji radovi ne treba da prikažu suptilnu igru svetla i senke, oni se otvoreno keze u lice vremenu i govore sami za sebe. Kao karikature ili pseudo-plakati oni viču, cere se, podsmevaju se, opominju. Ako istorija ima tendenciju da se ciklično ponavlja u određenim intervalima, onda nam je budućnost već zapisana, samo je treba videti na licima ispod maske. Lica koja crtam su groteskna, ali ništa manje od čovekove emocije koju kriju ili otkrivaju. Pokušavam da provociram reakciju posmatrača u nadi da će otkriti pravo lice iza maske, jer u sadašnjosti maska je imperativ, čovek bez maske je go i u nemilosti socioloških, kulturnih i političkih postulata”.

Rad sa izložbe Novi svetski poredak

Ova umetnica je u periodu od 2009. do 2015. godine učestvovala na više od 100 grupnih izložbi u zemlji i inostranstvu, i na šest kolonija.

Ana Cvejić je rođena u Beogradu, gde je diplomirala slikarstvo na Fakultetu likovnih umetnosti.

Otvaranje izložbe je u 20 časova.

J.R.

Slične vesti