fbpx

Iz Vranje u bel’ svet – Đorđe Krstić

Vranjanc, Đorđe Krstić (24) licencirani je vodič, koordinator putovanja, kao i menadžer za omladinski turizam u poznatoj turističkoj agenciji „Jungle Tribe“. Ujedno je i jedan od direktora firme  koja organizuje žurke elektronske muzike širom Srbije.

Autor: Popović Đorđe

Njegovo karijera počinje u prvom razredu osnovne škole kada je postao član izviđačkog odreda iz Vranja, čiji je član do dana današnjeg. Kroz taj period bio je na svim mogućim pozicijama, što na odredskom, što na republičkom nivou.

Postaje načelnik odreda „Zavičaj 1093“ u Vranju kao i načelnik poletarca Izviđačkog Saveza Srbije. Takođe, bio je i koordinator dobrovoljaca u majskim poplavama 2014. godine i time zaslužio da bude izabran od strane Saveza da primi prestižno priznanje za herojska dela. Priznanje „Glasnici mira“ primio je u ime Saveza u gradu Hailu, u Saudijskoj Arabiji.

31.01.2015. godine, na dan Vranja, dobija nagradu od strane grada za životna dela u oblasti rada  sa omladinom.

-Izviđači su mi usadili ljubav prema prirodi i naučili me da se snađem u svim mogućim situacijama. Na prvom mestu sam upoznao sve predivne krajeve koji okružuju Vranje, a kasnije i mnoge destinacije širom Srbije i sveta, kao što su Japan, Francuska, Saudijska Arabija i druge.

Bio sam deo nezaboravnog druženja i upoznao izuzetne ljude, danas prijatelje.
Brojna iskustva razvila su mi ljubav prema turizmu i putovanjima i znatno uticala na moj životni put.

 

Slične vesti