fbpx

Istaknite svoj karakter mirisnim notama

Jedna od stavki koje nikad ne izostaju prilikom izlaska, bilo u dnevnoj ili noćnoj varijanti, jesu parfemi. Kažu da oni ističu naš karakter, a mi bi uvek da se predstavimo u najboljem svetlu. U vezi s tim, trebalo bi znati kako odabrati i najvažnije koristiti isti. Sada ću vam pomoći da pronađete svoj u skladu sa podelama koje ćete pročitati u nastavku.

Pre svega, parfem treba koristiti na pravi način. Da bi mirisali duže, ne znači da treba prskati svuda po telu i garderobi. Parfem je najpostojaniji na pulsnim tačkama, a to su: područje iza ušiju, vrata, unutrašnja strana kolena. Toplota tela, na ovim mestima, miris emituje duže nego na bilo kom drugom mestu. U koliko stavljate parfem, zbog sopstvenog zadovoljstva, neka to bude na ručnim zglobovima.

Gustina vazduha zimi, mirisne note emituje znatno drugačije nego leti, zbog toga postoji podela na zimske i letnje. Zimski parfemi su cvetni, orijentalni i topli, dok se leti biraju citrusni, voćni i lakši.

Druga podela bi bila na pafreme za dan i veče. Između njih itekako postoji razlika. Parfemi za dan bi trebali biti svežih nota, malo slabije koncentracije, dok za veče dominiraju parfemi sa intenzivnijim mirisnim notama.

Najvažniju podelu sam ostavila za kraj. Na osnovu svog karaktera, izaberite miris koji će biti vaš zaštitni znak I po kome će vas ljudi pamtiti. Zavirite u sebe i saznajte koji vam najbolje pristaje, cvetni, voćni, cvetno-voćni ili orijentalni.

Cvetnu kompoziciju mirisa, uglavnom biraju ekstrovertne, dinamične i radoznale osobe. Voćni, obično biraju introvertne osobe, emocionalno stabilne, ali moderne i elegantne. Cvetno-voćne mirise vole osobe otvorene prema novim iskustvima, emocionalno promenljive ali sa velikom ljubavlju prema životu, avanturama i svega što vuče hrabrost. Mirisna nota, ovakvih parfema, asocira na slatko i sočno tropsko voće sa notama božura. Orijentali mirisi su posebni po svojoj toplini i senzualnosti, sa opojnim notama mošusa i vanile. U ovakve mirise se zaljubljuju jednostavne osobe sa stilom.

Autor: Emilija Ristić

Slične vesti