fbpx

I u Vranju se obeležava Svetski dan poezije

Svetski dan poezije 21. mart biće obeležen i u Vranju, a tom prilikom će biti održano književno veče sa Goranom Tadićem, kantautorom, kompozitorom i pesnikom iz Novog Sada, koji će predstaviti Vranjancima svoj stvaralački opus.

Goran Tadić, pesnik i kompozitor, rođen je 05. februara 1963. godine u Novom Sadu. Komponovao je za pozorišne predstave, sve ukupno preko 200 instrumentalnih kompozicija, a 2006. godine izdao je kantautorski CD pod nazivom „Sitnice“.
Počeo je da piše stihove kad je imao samo pet godina.

„…Ponekad poneko kaže da se igram rečima. Priznajem da mi takva konstatacija ne prija, jer pisanje ne doživljavam kao igru, već kao posledicu veoma ozbiljnog procesa ― razmišljanja. Dakle, ako se i igram, ne igram se rečima, već mislima“ – Goran Tadić.

Sticajem okolnosti od 2010. godine prestaje da se aktivno bavi muzikom i svoje vreme posvećuje pisanju poezije. Privukao je mnogo pažnje već prvom knjigom „Satenski stihovi“, koja je objavljena 2011. godine. Goran Tadić je veoma omiljen kod mladih čitalaca na društvenim mrežama. Naročitu pažnju izazvala je njegova zbirka, „Kad pročitaš, spali“, inače peta po redu, objavljena u januaru, 2016. godine, a njena specifičnost je da je zbirka pisana rukom, zatim kopirana pa štampana.

Nova zbirka pesama „Podsetnik”, štampana je u martu 2018. godine i sadrži sto pesama.

Književno veče održaće se u četvrtak 21. marta u Galeriji Narodnog univerziteta sa početkom u 19 časova.

J.R.

Slične vesti