fbpx

Humanost iznad provoda i slavlja! Umesto za doček Nove godine, Vranjanci, novac iz budžeta daju u humanitarne svrhe

Da li će u Vranju ove godine humanost biti iznad provoda i slavlja? Naime, ni ove godine grad neće organizovati doček Nove godine na otvorenom.

Sva novčana sredstva koja bi grad utrošio za orzganizovanje dočeka Nove godine i za sam doček, biće preusmerena na namenski račun koji je namenjen za lečenje dece obolele od teških bolesti.

„Ovo je četvrta godina zaredom kako novac za proslavu Nove godine usmeravamo na namenski račun i ove godine na račun će biti uplaćeno 500.000 dinara. Mislim da je to pravi način da započnemo novu godinu, jer se zaista radi o humanom činu“, objasnio je gradski većnik zadužen za turizam i ugostiteljstvo Mića Mladenović.

Na trgu, takođe, neće biti organizovan ni doček Srpske nove godine, što je za svaku pohvalu ako uzmemo u obzir to da novac ide tamo gde je dosta potrebniji, u humanitarne svrhe.

Nameće se pitanje da li je onda neophodan i koncert za Dan grada, koji se održava 31. januara? Velika suma novca koja će biti data za taj dan, kao i prethodnih godina, ne može nas ostaviti ravnodušnima.

O kojoj sumi je reč i koga ćemo ugostiti ove godine još uvek nije poznato. Poznato nam je da su proslave prethodnih godina plaćene iz gradske kase i da su dosta koštale. Svakako dosta više od one sume koja se uplaćuje za bolesnu decu.

Po izjavama ljudi iz gradske vlasti da su cene izvođača pristupačnije i jeftinije 31. januara, kada se obeležava Dan grada možemo zaključiti da će sigurno biti održan koncert neke estradne zvezde. To nam potvrđuje i podatak da je Gradsko veće formirao Organizacioni odbor za obeležavanje ovog značajnog praznika iz istorije Vranja na svojoj poslednjoj sednici.

Slične vesti