fbpx

Humanitarni Međunarodni MMA turnir za Dunju u Bujanovcu

Treći po redu Međunarodni turnir ,,Bujanovac Fighting Championship – Noć vitezova” biće održan 1. novembra 2019. godine u Sportskoj hali Bujanovac. Ove godine je organizacija otišla korak dalje, gde je turnir organizovan u cilju prikupljanja novčanih sredstava za trogodišnju Dunju Milanović iz Bujanovca.

Ono što je organizator, jedan od najpoznatijih boraca na jugu Srbije Milan Nakić odlučio, je da ulaz bude besplatan za sve posetioce, gde će građani moći da prema svojim mogućnostima doniraju novac u humanitarne svrhe.

S toga, pozivaju se svi građani da dođu u što većem broju isprate još jedan sportski spektakl na jugu Srbije, i najbitnije, budu deo učinjenog dobrog dela.

Dunja je rođena sa srčanom manom, takozvanom transpozicijom velikih krvnih sudova sa VSD. Otpusta se kući posle mesec dana po rođenju i porodica saznaje za infekciju respratnog sistema. Usled toga dolazi do gomilanja sekreta u plućima što izaziva gušenje, kašalj, visoku temperaturu i više vremena provodi u bolnici nego kod kuće.

Sekret samostalno ne može da izbaci, nema apetit i ne može da napreduje kao deca njenog uzrasta.

U mestu u kom Dunja živi, u bolnicama nema odgovarajućeg aparata koji bi joj pomogao, pa umesto toga dobija injekcije i antibiotike, koji daju kratkotrajan rezultat i vrlo brzo problemi nastaju opet. Zbog svega toga se odlaže operacija srca, jer nije dovoljno jaka da bi je podnela.

Dunji je potreban je aparat za iskašljavanje za kućnu upotrebu, mehanickog insuflator-eksuflatora Cough Assist E 70 Respironics, kako bi pospešili izbacivanje sekreta iz pluća radi lakšeg disanja, samim tim bi brže i bolje napredovala. Takođe su neophodna sredstva za operaciju srca.

Pored toga što ćete Dunji moći da pomognete donacijama na već zakazanom sportskom takmičenju, možete pomoći i:

 Upišimo 692 i pošaljimo SMS na 3030

 Upišimo human692 i pošaljimo SMS na 455

 160-552134-46

 00-540-0004237.7
IBAN: RS35160005400004237736
SWIFT/BIC: DBDBRSBG

 E-doniraj

 PayPal

Slične vesti