fbpx

Humanitarna akcija uspela, ali ….

Udruženje građana Grupa za bezbednost i humanost je grupa mladih, obrazovanih i ambicioznih ljudi koji nastoje da naše društvo učine boljim. Oni to rade organizujući javne tribine, skupove i predavanja iz oblasti bezbednosti i to kako otvorenih za javnost tako i samo za učenike osnovnih i srednjih škola. Takođe, oni su za period njihovog postojanja organizovali više humanitarnih akcija, od prikpljanja novčanih sredstava do prikupljanje namirnica u cilju pomoći socijalno ugroženim i porodicama sa više članova.

Poslednja u nizu je bila humanitarna akcija u vidu ,,Revije ruskih filmova”, gde je grupa uz saglasnost rukovodstva Galerije Narodnog muzeja dobila prostor, a tehničku pordršku od Narodnog univerziteta i OŠ Radoje Domanović, te uspešno realizovala ovu akciju prikupljanja novčanih sredstava za našeg sugrađanina Bojana Dimitrijevića.

,,Ako relalno pogledamo, akcija jeste uspela jer smo uspeli da organizujemo celu reviju i prikupimo određenu sumu novca. Ali, TO NIJE DOVOLJNO! Ono što nas brine jeste empatija sugrađana da ,,se nađu komšiji” u nevolji. Avgusta ove godine smo imali istu reviju u trajanju od pet dana i prikupili nešto više od 17.000 dinara, za dva dana poslednje revije je prikupljeno svega 5.330,00 dinara. Nama je jasno da je ljudima dojadilo da šalju sms poruke, uplaćuju novac u humanitarne svrhe jer ni sami nemaju za opstanak, ali ako udružimo snage i svako od nas da po malo sebe, to može nekome spasiti život…na kraju krajeva, ako nemate novac da ubacite u kutiju, bar posetite reviju i pogledajte film, i takva podrška onome što radimo PUNO znači. Ovim putem se obraćamo svima, da sami učestvuju u kreiranju boljeg i zdravijeg društva, da uvek u skladu s mogućnostima daju svoj doprinos i pomognu nekome, jer će uvek postojati oni kojima je pomoć potrebna, tako da bolje da pomognete drugima nego da drugi pomažu Vama!” Grupa za bezbednost i humanost.

Slične vesti