fbpx

Grawe: Oprema za vranjsko zdravstvo, ukupna pomoć Srbiji preko 3 miliona

Grawe osiguranje u Srbiji, od početka pandemije koronavirusa, doniralo je pomoć u iznosu koji premašuje 3 miliona dinara, a u okviru te donacije Zdravstvenom centru Vranje obezbeđena su dva klima uređaja i tri kombinovane mašine za pranje i sušenje veša.

Kako je saopšteno iz Grawe-a, Gradskoj apoteci Vranje takođe su donirana sredstva za 1.000 troslojnih epidemioloških maski.

– Grawe osiguranje u Srbiji doniralo je 2,5 miliona dinara za kupovinu respiratora i druge medicinske opreme koja se koristi u borbi protiv virusa COVID-19.

Nastavljamo sa donacijama koje će biti iskorišćene za nabavku medicinske i prateće opreme neophodne za negu i očuvanje života građana koji su najviše ugroženi epidemijom virusa COVID19 – navodi se u saopštenju.

U saradnji sa Ambasadom Republike Austrije Grawe osiguranje je doniralo 1.300 zaštitnih maski za zdravstvene radnike koji su u vanrednim okolnostima najviše izloženi riziku.

Odeljenju za grudne i infektivne bolesti Opšte bolnice u Kruševcu Grawe osiguranje je doniralo 15 aparata za beskontaktno merenje temperature, 15 digitalnih aparata za merenje pritiska, 180 zaštitnih maski i 1.900 rukavica.

– Pored toga, u saradnji sa Ambasadom Austrije i Privrednom komorom Srbije u toku je i nabavka 230 antibakterijskih nepropustivih dušeka koje će biti predati Upravi za logistiku Vojske Srbije i koji će biti raspoređeni na Beogradskom sajmu ili u Areni, privremenim beogradskim bolnicama.

Zajedno sa drugim članicama Udruženja osiguravača Srbije, Grawe je učestvovao u donaciji sredstava koja su iskorišćena za nabavku respiratora, testova na korona virus, reagenasa, medicinske i druge opreme potrebne tokom trajanja epidemije, a radilo se o količini za tri aviona koja su ih dostavila u našu zemlju.

Spisak neophodnih sredstava sastavljen je u saradnji sa kabinetom predsednika Republike Srbije i Kriznim štabom za suzbijanje koronavirusa koji nabavljenu opremu raspodeljuje po principu prioriteta – navode iz Grawe-a.

Preuzeto od vranjenews.rs

Slične vesti