fbpx

Gimnazijalka Mihaela Milenković uspešna na takmičenjima iz geografije, istorije i književnosti

Mihaela Milenković, učenica drugog razreda Gimnazije ,,Bora Stanković” u Vranju, postigla je zapažene rezultate na takmičenjima iz oblasti geografije, književnosti i istorije, saopšteno je iz ove obrazovne ustanove.

Na Nacionalnoj geografskoj olimpijadi ostvarila je plasman na regionalno takmičenje, koje je 13. aprila bilo održano u Beogradu, na Geografskom fakultetu.

Takođe je učestvovala i u projektu ,,Geografski diktant”, koji organizuje Ruska akademija nauka i umetnosti, a koji je kod nas organizovalo Srpsko-rusko geografsko društvo.

Iz istorije je, uz pomoć predmetnog profesora Jasmine Janjić, izborila plasman na republičko takmičenje, posle osvojenog trećeg mesta na opštinskom i trećeg mesta na okružnom nivou.

Na republičkom nivou takmičenja ,,Književna olimpijada” osvojila je peto mesto, a tome je prethodilo prvo mesto na opštinskom i drugo mesto na okružnom nivou.

,,Ova učenica je jako talentovana za pisanje, a to su potvrdile brojne osvojene nagrade na literarnim konkursima”, ističu iz vranjske Gimnazije.

Na literarnom konkursu povodom Svetskog dana turizma osvojila je prvu nagradu, na božićnom konkursu Eparhije vranjske osvojila je treće mesto, zatim na literarnom konkursu koji je organizovao grad Vranje i udruženje SUBNOR, povodom obeležavanja 20. godišnjice od NATO agresije, zauzela je prvo mesto, na konkursu u kom su učestvovale Srbija i Republika Srpska, povodom obeležavanja druge slave novoproslavljenih Svetih surduličkih mučenika, Mihaela je takođe uzela prvu nagradu.

Mentor ovih takmičenja bila je profesorka Olivera Đorđević.

Na eparhijskom takmičenju iz veronauke Mihaela je osvojila drugu nagradu, sa mentorom Aleksandrom Krstićem.

,,Mihaela Milenković, učenica odeljenja 2/6 je talentovana mlada osoba, koja pored interesovanja za prirodne nauke, pokazuje izuzetan dar za pisanje. Kako je u njenoj sferi interesovanja posebno književnost, istorija i geografija, ona je svoja znanja iz tih oblasti, a podstaknuta ljubavlju prema svom gradu i zemnji, pretočila u izuzetne literalne radove sa temom iz nacionalne istorije, kako daleke prošlosti, tako i bliže, čiji smo svedoci i mi sami. Znanje udruženo sa ljubavlju, inspirisalo je učenicu da napiše radove koji su osvojili najviša mesta na konkursima gradskog, okružnog i republičkog nivoa”, rekla je profesorka srpskog jezika i književnosti Olivera Đorđević.

J.R.

Slične vesti