fbpx

Gimnazijalac Miša Stanković prvi na Nacionalnoj geografskoj olimpijadi

Miša Stanković maturant Gimnazije ,,Bora Stanković” u Vranju, osvojio je prvo mesto na Nacionalnoj geografskoj olimpijadi i dobio poziv za učešće na Balkanskoj geografskoj olimijadi gde će biti jedan od predstavnika tima Srbije.

,,Predstavljati školu i sebe na Republičkom takmičenju je izazov, čast i ponos. Samo takmičenje je multi-disciplinarno, tj. sastoji se iz tri dela.Traži se dosta logičkog pristupa i primena geografskog znanja u praksi. Osvojeno mesto omogućilo mi je upis na fakultetu bez polaganja prijemnog ispita. Svoje obrazovanje planiram da nastavim na smeru prostorno planiranje. Ovo priznanje je samo dokaz da se trud, rad i zalaganje isplate”, rekao je Miša Stanković u izjavi za Čaršiju.

Na takmičenju je učestvovalo 120 takmičara iz cele Srbije, a iz vranjske Gimnazije plasiralo se pet učenika koji su takođe ostvarili zapažene rezultate, a Miša je postigao veliki uspeh.

Prema rečima profesorke geografije Vesne Bogdanović, Miša već tri godine učestvuje na NGO gde postiže odlične rezultate.

,,Ove godine se plasirao i za Balkanijadu što samo potvrđuje njegov ogroman uspeh”, kaže Bogdanovićeva.

Direktorka škole Suzana Mišić Stanković, dodaje da je Mturant Miša Stanković svestrana ličnost što potvrđuju njegovi rezultati u različitim disciplinama, kao i njegov istraživački duh i širina u obrazovanju.

,,Tokom školovanja pomerao je granice uspeha, negujući svoj istraživački pristup i kritičko mišljenje što ga negde svrstava u istaknute pojedince, a ujedno i spremnost da bude deo tima i da svoj ogroman doprinos”, ističe Mišić Stanković.

J.R.

Slične vesti